Kim Kardashian együttérzést kér férjének

2020. július 24.
Először szólalt meg Kim Kardashian a férje mentális állapotával kapcsolatban Kanye West Twitteren rendezett ámokfutása után. A híresség együttérzést és türelmet kér a rappernek bipoláris zavara miatt.

Miután Kanye West kiposztolt, majd törölt számos zavaros posztot a Twitterről – rögtön a családi életét is kiteregető, elnöki kampánynyitó esemény után –, először szólalt meg Kim Kardashian a férje bipoláris zavarával kapcsolatban. „Akik közel állnak Kanyéhoz, ismerik és megértik, hogy a szavai néha nincsenek összhangban a szándékaival” – írta Kim Kardashian Instagramján.

A divatmogullá avanzsált reality sztár azt mondta, korábban kerülte, hogy Kanye West mentális egészségével kapcsolatban nyilatkozzon, mivel így akarta védeni a gyermekeit és férje magánélethez való jogát. Most azért törte meg a csendet, hogy így segítsen leszámolni a mentális betegségeket övező stigmákkal és téves elképzelésekkel. 

„Azok, akik értik, mit jelent a mentális betegség vagy éppen a kényszeres viselkedés, tudják, hogy a család tehetetlen, hacsak nem kiskorú a beteg. Az emberek, akik ezt nem tapasztalták meg vagy elzárkóznak ezektől a problémáktól, gyakran ítélkeznek, és nem értik, hogy ha az egyén maga nem működik együtt, nem engedi, hogy segítsenek neki, a család és a barátok tehetetlenek, akármennyire akarják.”

Olvastad már?

Az Amerikai Egyesült Államokban a kényszergyógykezelés beavatkozás az egyén szabadságjogaiba. Ha nem jelent valaki veszélyt a többi emberre vagy saját magára, legfeljebb megfigyelésre tarthatják kórházban, ami nem tarthat tovább 72 óránál. Kanye West 2016-ban saját akarátból vonult gyógykezelésre egy vészhívás után, mialatt egy hasonló zavart viselkedésű periódusban volt, mint most. 

Kim Kardashian hozzátette: „Megértem, hogy Kanyét kritizálják, hiszen közszereplő, így cselekedetei markáns véleménynyilvánításra ösztönözhetnek és erős érzelmeket válthatnak ki. Ő egy briliáns, ám nagyon bonyolult személyiség.”

El kell viselnie a nyomást amiatt, hogy művész és fekete férfi, aki átélte édesanyja elvesztésének fájdalmát, és meg kell küzdenie a járvány miatti stresszel és izolációval. Ezek mind hozzájárultak, hogy fellángolt a bipoláris zavara.

Arra kérte a médiát és a nyilvánosságot Kardashian, hogy legyenek együttérzőek és könyörületesek a családjukkal, és megköszönte azoknak, akik jobbulást kívántak férjének. „Mi mint társadalom, kegyesek vagyunk a mentális betegségekkel szemben általánosságban. Kegyesnek kell lennünk az egyénekkel szemben is, akik ilyen betegséggel élnek, amikor legjobban szükségük van rá.”

Kanye West azt is bejelentett többek között, hogy pénteken, július 24-én új albumot jelentet meg, amelynek a Donda: With Child címet adta édesanyja emlékére. 

Olvass tovább!

Forrás: Time, The Guardian
Fotó: Getty Images