Vilmos és Katalin ismét megszegték a kijárási korlátozásokat

2020. december 26.
Cambridge hercege és hercegnéje ezúttal a királynő egyik rezidenciájára ruccant ki norfolki otthonukból, hogy megnézzenek gyermekeikkel egy karácsonyi látványosságot, ám balszerencséjükre több brit bulvárlap fotósa is lencsevégre kapta őket, miközben megszegték az egyre szigorodó brit kijárási korlátozásokat. Nem Vilmos és Katalin azonban az egyetlen a királyi családból, akiket azon kapnak, hogy fittyet hánynak a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokra.

Három gyermekükkel Wessex grófja és grófnéja mellett sétálgatott Vilmos herceg és Katalin hercegné, amikor lefotózták őket. A két Wessex-gyermek is velük volt természetesen, hiszen egy Luminate-nek nevezett karácsonyi látványosságot néztek meg a királyi fenségek. A körülbelül egymérföldes úton – amelyet ragyogó fényekkel és csodás fényjátékkal díszítettek, miközben lágy zeneszót hallgathattak az ide látogatók – néha igen nehéz volt rávenni a gyermekeket, hogy betartsák a távolságtartás szabályait.

vilmos-katalin-kijarasi-korlatozasok-megszeges

A karácsonyi látványosság a kettes kategóriába tartozik a brit szabályok szerint, ami azt jelenti, hogy egyszerre hat személy tartózkodhat ott különböző háztartásokból, beleszámítva a gyerekeket is. A királyi család tagjai ezt három fővel lépték túl, hiszen György és Lajos herceg, valamint Charlotte hercegnő is egy-egy főnek számít. A Daily Mail fotóin is jól látszik, hogy a két család, összesen kilenc ember egymás mellett sétál, felhívva rá a figyelmet azért, hogy a másfél méteres távolságot igyekeztek tartani egymástól, maszkot azonban nem viselnek sem a Wessex-, sem a Cambridge-család tagjai. 

Nem ez az első eset, hogy Vilmost és Katalint a szabályok megszegése miatt éri kritika. Cambridge hercegi párja egy háromnapos villámkörutat tett Angliában nemrég, hogy köszönetet mondjanak a koronavírus-járvány ellen az első vonalban küzdőknek. A privát királyi vonaton járták be Angliát, Skóciát és Walest. Vilmos és Katalin körútja a kritikus hangok szerint nem minősül szükségszerű utazásnak, így a szabályok szerint nem lett volna szabad körbevonatozniuk Nagy-Britanniát. 

Beatrix hercegnőt is rajtakapták már a kijárási korlátozások megszegésén: december 9-én Londonban vacsorázott együtt több, különböző háztartásból érkező személlyel beltéren, amely a szabályok szerint tilos lett volna. A hercegnő szóvivője ekkor úgy reagált, hogy „Beatrix vacsorája üzleti jellegű volt”.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images