James Middleton, a szívtipró hercegi nagybácsi

2021. szeptember 08.
A 34 éves James a Middleton lányok, Kate és Pippa öccse, az angol királyi család sármos nagybácsija. Bár első pillantásra úgy tűnik, hogy az élete a sikerről, a pénzről és a csillogásról szól, nyíltan felvállalta, hogy komoly küzdelmet vívott a depresszióval.

James Middleton ötszörös nagybácsi, Pippa két gyermeke mellett Katalin hercegné gyermekei, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg bácsikája.

James Middleton édesanyjával, Carole Middletonnal, Pippa esküvőjén

James Middleton édesanyjával, Carole Middletonnal Pippa esküvőjén

Házias tortákkal és organikus kutyatáppal üzletel

Nevét Katalin hercegné öccseként ismerte meg a világ, túl sokat mégsem lehetett róla megtudni. Ami biztos, hogy 2006-ban felhagyott környezetvédelemmel kapcsolatos egyetemi tanulmányaival, hogy belevethesse magát az üzleti életbe.

2011 óta több céget vezet: születésnapi üdvözlőkártyákat, különleges borokat és régi idők ízeit felidéző tortakészítő vállalkozások büszke tulajdonosa. Egy ideig turistáknak szervezett városnéző túrákat is vezetett Loch Ness közelében, Pippa Middleton anyósának és apósának a szállodájában. Tavaly májusban újabb vállalkozást indított, amely fagyasztva szárított, organikus kutyatápok házhoz szállításával foglalkozik.

A szíve 2018 óta foglalt, ekkor találkozott ugyanis Alizée Thevenettel, aki pénzügyi tanácsadóként dolgozik. Az eljegyzésüket 2019 szeptemberében tartották, az esküvőt pedig 2020 nyarára tervezték, de a koronavírus járvány miatt elhalasztották.  

James Middleton a szívtipró királyi nagybácsi

James Middleton lelkében komoly harcok dúltak

Küzdelme a depresszióval

A Middleton lányok öccsének nyilvános Instagram-fiókja van, ahol nyíltan beszélt arról, hogy 2016-ban komoly harcot vívott a depresszióval. A Daily Mailnek erről a témáról cikket is írt: „Tudom, hogy rendkívül szerencsés vagyok, amiért kivételes életet élhetek, azonban még ez sem tesz védetté a depresszióval szemben. Nehéz szavakba önteni, hogy ez mit jelent pontosan, de jóval több szimpla szomorúságnál. Ez igenis egy betegség, a lélek rákja – akit utolér, folyamatosan süllyed egyre mélyebbre a reménytelenség mocsarában.”

A cikk szerint ebben az időszakban semminek nem tudott örülni, semmi sem hozta lázba, a szorongás határozta meg az érzelmi életét. Azt is bevallotta, hogy az öngyilkosságra sosem gondolt, azonban azt érezte, hogy ilyen lelkiállapotban nem akar tovább élni.

Az elegáns angol üzletember egészen addig nem foglalkozott eleget a lelkében dúló viharokkal és az azok miatt kialakult nehézségekkel, amíg 2017-ben stressz okozta szívritmuszavart nem állapítottak meg nála, amit gyógyszerekkel kellett kezelni. „Bár azt nem mondhatom, hogy kigyógyultam a depresszióból, mostanra végre megértettem a betegségemet, és a hozzáértők segítségével kidolgoztam a megfelelő stratégiákat, hogy felülkerekedhessek rajta. Mára új értelmet nyert az életem, és egészen más szemmel nézem a világot.”

James Middleton szerelmével, Alizée Thevenessel és nővérével, Pippával

James Middleton szerelmével, Alizée Thevenessel és nővérével, Pippával

Korábban ő volt bajban, most másoknak segít

Carole és Michael Middleton legkisebb gyermeke nemcsak a depresszióval vívta meg a harcát, ugyanis egész életében figyelemzavarral is küzdött. „Kötelességemnek érzem, hogy beszéljek róla, mert a sógorom, Vilmos herceg, a nővérem Katalin hercegné és Harry herceg a mentális egészség megőrzéséért és helyreállításáért dolgoznak a Heads Together nevű összefogás keretében” – emelte ki cikkében.

Hozzátette azt is, hogy a legnehezebb időszakában nővérére, Katalinra támaszkodhatott leginkább, és a gyógyulása után ő volt az, aki meggyőzte, hogy beszéljen erről a fontos témáról. „A depresszió csak egy apró darabja annak a bonyolult kirakósnak, ami én vagyok” – folytatta, majd arról is beszélt, hogy diszlexiával is küzd.

Mostanra a terápiáknak köszönhetően stabil életet él. Összességében pozitívan élte meg mindazt, amin keresztül kellett mennie, nővéréhez csatlakozva ma már aktivistaként segíti mások mentális egészségének védelmét.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?