18 éve most először jelent meg Erzsébet királynő bottal egy eseményen

2021. október 13.
Utoljára 2003-ban, a térdműtéte után használt nyilvánosság előtt botot.

A királynő a minap egy botra támaszkodva jelent meg a westminsteri apátság egyik eseményén, a (nem is annyira) különös látvány pedig rögtön aggodalmat keltett az emberekben. Mindenki arra gondolt, hogy az uralkodó biztosan valamilyen balesetet szenvedett, azért van szüksége a botra.

erzsebet-kiralyno

A palota egyik belsős forrása azonban lenyugtatta a kedélyeket, és a Page Sixnek úgy nyilatkozott, hogy Erzsébetnek nincs semmilyen egészségügyi problémája, és balesetet sem szenvedett, csak azért támaszkodott botra, mert így volt neki kényelmes.

Utoljára 2003-ban lehetett a királynőt bottal látni, miután az akkor 76 éves Erzsébetnek karácsony előtt, a Newmarket lovaspályán tett látogatása során az egyenetlen talajon kicsavarodott a térde. A baleset után egy 45 perces műtéttel tették helyre az uralkodó lábát, és bár hosszú ideig ezután nem volt vele problémája, 2019-ben ismét arra panaszkodott, hogy fájdogálni kezdett a térde.

Elképzelhető tehát, hogy emiatt a régi térdfájdalom miatt volt most szüksége botra, de lehet, hogy egyszerűen tényleg csak így volt kényelmes neki. Azt azért ne feledjük, hogy Erzsébet 95 éves, az sem lenne tehát annyira ördögtől való, ha a sétáihoz rendszeresen botra lenne szüksége.

Forrás: Pages Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!