Ben Affleck: „Ha Jennifer Garner férje maradok, még mindig innék”

2021. december 16.
Ben Affleck úgy érezte, csapdában van a Jennifer Garnerrel való házasságában, és még mindig nem lenne józan, ha maradt volna.

„Valószínűleg egymás torkának estünk volna. És én még mindig innék – mondta a 49 éves Ben Affleck a legendás rádiós, Howard Stern rádióműsorában. – Részben azért kezdtem inni, mert csapdában voltam.”

ben-affleck-jennifer-garner-valas

Ben Affleck 2018-ban jelentkezett be először alkohol elvonókúrára. „Úgy éreztem, nem léphetek ki a gyerekek miatt, de boldogtalan voltam. Mit tegyek? És én mit tettem? Fogtam egy üveg whiskey-t, és ájulásig ittam magam a kanapén, amiről kiderült persze, hogy nem a jó megoldás.” A színész azt is hozzátette, hogy a 49 éves Garnerrel, akivel 2005-től 2018-ig élt házasságban, keményen dolgoztak kapcsolatuk megmentésén a három gyermekük érdekében. Violet 16, Seraphina 12, Samuel 9 éves. „Próbáltuk, próbáltuk, próbáltuk a gyerekek miatt, de mindketten úgy éreztük, hogy nem ez az a példa, amit a házasságról mutatni akarunk a gyerekeinknek” – folytatta Ben Affleck, hozzátéve, hogy a bulvárlapok végig teljesen tévedésben voltak azzal kapcsolatban, miért lett vége a házasságuknak. 

„Minden, amit a válásunkról olvastam, teljes baromság. Az igazság az, hogy ennyi volt a kapcsolatunk, döntéseket hoztunk közben. És más irányba fejlődtünk – magyarázta a színész. – Volt egy házasságunk, ami nem működött. Megtörténik. Szeretem és tisztelem, de nem szabadott tovább házaspárként élnünk.” 

Jennifer Garnerrel végül békésen sikerült véget vetniük a házasságuknak. „Baráti módon zajlott. A tőlünk telhető legjobbat próbáltuk adni. Voltak-e feszült pillanatok? Volt-e egyet nem értés a gyerekek felügyelete miatt? Nehéz volt-e nekünk? Mérgesek voltunk-e időnként? Persze, de alapvetően mindig, minden körülmények között megmaradt a tisztelet egymás iránt – mondta Affleck. – Tudom, hogy jó anya. Mindig reméltem, hogy tudja, hogy jó apa vagyok. Tudom, hogy az vagyok.”

ben-affleck-jennifer-garner-valas

Ben Affleck azt is elmondta, hogy a mélypont után másfél évre volt szüksége ahhoz, hogy tiszta legyen teljesen. „A függőség gyógymódja a szenvedés. Ha eleget szenvedsz, valami belül azt mondja egyszer csak, hogy elég volt, tiszta akarok lenni. Szerencsés vagyok, hogy ez a pont még azelőtt eljött, hogy elvesztettem volna a legfontosabb dolgokat az életben. Ez nem a karrier és a pénz, hanem a kapcsolatom a gyerekeimmel. Amikor azt éreztem, hogy már arra is hatással van, felismertem a problémát – mondta Affleck. – Az volt életem legszörnyűbb napja. Fogadkoztam. Azóta, Krisztusra esküszöm, nem akartam inni egy kortyot sem.”

Nem vetette bele magát felhőtlenül a Jennifer Lopezzel való kapcsolatának felmelegítésébe sem Ben Affleck. „Átfutott a fejemen, hogy mi lesz. A gyermekeim felé való felelősségem a legfontosabb az életben, nem tehetek semmi olyat, ami fájdalmat okoz nekik vagy rosszul esik nekik – mondta. – Tudom, hogy az életem hatással van rájuk is. Az édesanyjuk és én is híresek vagyunk, és ez nehéz. Minek hazudjunk egymásnak? Nem könnyű ezzel együtt élni, és a válás alatt is szörnyű hazugságokat lehetett olvasni.” Ben Affleck és Jennifer Lopez már a 2000-es években eljegyezte egymást, ám akkor szakítás lett a vége. 2021 áprilisában találtak ismét egymásra.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!