Csak Sarah Jessica Parker tudott Willie Garson betegségéről a forgatáson

2021. december 21.
Három hónap telt el azóta, hogy Willie Garson 57 éves korában, egy évig tartó küzdelem után elhunyt hasnyálmirigyrákban. Mivel a színész csak Sarah Jessica Parkernek mesélt az állapotáról, a színésznő úgy érezte, hogy ő felel barátja és színésztársa egészségéért a forgatás alatt.

„Már akkor tudtam, hogy Willie beteg, mielőtt elkezdtük a forgatást – mondta Parker a Vulture-nek egy csütörtökön megjelent interjúban. – Megkért, hogy ezt bizalmasan kezeljem, és ezt tiszteletben tartottam.”

A tény, hogy a szeptember 21-én 57 évesen elhunyt Garson hasnyálmirigyrák miatt haldoklott a sorozat forgatása során, hatalmas terhet helyezett tett SJP vállára – főleg, hogy a koronavírus-járvány is tombolt. Bár a Szex és New York folytatásának munkálatain csak oltott munkatársak vehettek részt, a színésznőt ez nem nyugtatta meg, Parker és Garson kapcsolata ugyanis a képernyőn kívül is éppen olyan szoros volt, mint a vásznon.

„Több jelenetben is sok statiszta szerepelt, és nagyon aggódtam, hogy a forgatás közben Willie olyan egészséges maradjon, amennyire csak tud – emlékezett vissza a Carrie Bradshaw-t alakító színésznő. – Senkivel sem tudtam megosztani, hogy Willie beteg. Állandóan csak őt figyeltem, és bizonyos tekintetben felelősnek éreztem magam az egészségéért és jóllétéért” – tette hozzá.

A színésznő, aki Willie Garson haláláról azt mondta, hogy elviselhetetlen számára, arról is beszélt, hogy barátja karakterének, Standford Blatchnek az eddigi legerősebb történetszálat írták a Szex és New York folytatásában. „Az egészet végig akarta csinálni – emlékezett vissza Parker. – Igazán jelentős volt a történet rá vonatkozó szála, sokkal jobban, mint eddig bármikor, ezért nagyon bíztam benne, hogy képes lesz végigcsinálni.”

A színésznő azt is elmondta, hogy barátja egy nappal Big temetésének forgatása előtt arra kérte őt, hogy meséljen betegségéről Cynthia Nixonnak és Kristin Davisnek. A jelenet munkálatai alatt pedig maga Garson is megosztotta a tragikus hírt a többi szereplővel. „Elmondta szereplőtársainak is, hogy beteg. Az egy gyötrelmes nap volt: egy kitalált világban voltunk, ahol elveszítettünk valakit, eközben pedig a való világban valakinek, akiről tudtuk, hogy beteg, ez volt az utolsó napja, amikor velünk dolgozott” – mondta Parker.

„Valahányszor leállás volt, leültem hozzá, és beszélgettem vele. Mindig anekdotázott, híresen tehetséges mesemondó volt. Újra és újra meghallgattuk ugyanazt a történetet, úgy, mintha először mesélte volna, mert nagyon jól tudta dokumentálni az életét és megosztani azt másokkal. Nagyon sok hírességgel és legendával dolgozott együtt, és szeretett mesélni nekünk az élményeiről. Az apaság mellett a színészetet szerette legjobban” – emlékezett meg a színésznő Garsonról, aki egyedülálló édesapaként nevelte örökbefogadott, 20 éves fiát, Nathant.

Forrás: Vulture Fotó: Getty Images

Olvass tovább!