45 éves lett Joe Manganiello, aki megharcolt a démonaival

2021. december 28.
Joe Manganiello nevét jóval kevesebben ismerik, mint amennyire megérdemelné, számos sikeres filmben és tévésorozatban is szerepelt, és az alakítása mindenhol figyelemre méltó volt, akár rosszfiút, akár összetettebb szerepet bíztak rá.

Egy biztos: akármilyen karaktert kell megformálnia, abban Joe Manganiello tökéletesen elmerül, és úgy adja vissza a képernyőn, mintha világ életében az adott szerepre készült volna. Pályafutása 23 évesen, 1999-ben indult, igaz, akkor még csak egy rövidfilmben bukkant fel, később azonban egyre klasszabb szerepeket kapott, egyre jelentősebb produkciókban.

Joe Manganiello 2010-ben

Joe Manganiello 2010-ben (fotó: Wendy Redfern/Redferns)

Megküzdött a démonaival

Az igazán nagyra nőtt, 196 cm magas színészt 2002-ben láthattuk a Pókemberben, ahol Flash Thompsont játszotta Tobey Maguire, Kirsten Dunst és James Franco oldalán.

2002 után 4 év szünet következett a karrierjében, azt azonban kevesen tudják, hogy mi is történt ezalatt. Minden energiáját arra fordította, hogy felhagyjon alkohol- és drogfüggőségével, amiről így nyilatkozott: „Rendkívül önpusztító életet éltem, ezen a ponton azonban arra is rádöbbentem, hogy a környezetemben élőknek is hatalmas fájdalmat okozok. Ez volt az, ami miatt megtettem az első lépést, hogy jobb legyek. Ha küzdöttél már alkoholproblémákkal, vagy ismertél valakit, aki érintett ebben, te is tudod, hogy ez nem megy olyan egyszerűen. Nem dughattam tovább homokba a fejemet, elérkezett az idő, hogy rendet tegyek a fejemben. Ám ha 5 mérföldet gyalogoltál befelé az erdőben, ahhoz is 5 mérföldet kell megtenned, hogy kijuss onnan.” 

Azt, hogy Joe Manganiello milyen mélyen volt a legrosszabb periódusában, jól példázza, hogy hajléktalan alkoholfüggőként tengette a napjait, így tényleg nagy utat tett meg a leszokásig, kivételes önfegyelmének köszönhetően a mai napig tiszta. 

Idővel aztán a filmezéshez is visszatért. Az igazán nagy ismertséget a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozat hozta meg neki, amiben 5 évadon és 42 részen át játszott főszerepet Alcide Herveaux-ként. Elmondása szerint a True Blood forgatásának minden percét élvezte, és Alcide Herveaux bőrébe bújva imádott félelmetes farkasembert alakítani. Ehhez sokat hozzátett az is, hogy szerette a forgatókönyvet, szerinte ugyanis csodálatosan bontakozott ki a karaktere, és nagyon elégedett volt a végkifejlettel is. 

2012-ben forgatta a Magic Mike, 2015-ben pedig a Magic Mike XXL című filmet, amiben Channing Tatum, Alex Pettyfer és a közelmúltban oltásbotrányba keveredett Matthew McConaughey társaságában játszott.

Leg, leg, leg

Az, hogy eltér az átlagtól, már egészen kicsi korában körvonalazódott, amikor 6 éves volt, bronzérmet szerzett egy sakkversenyen, és az általános iskolában felajánlották a szüleinek, hogy ugorjon át két osztályt. Ezzel a lehetőséggel végül nem élt, de az érettségiig minden év végén kitűnő bizonyítvánnyal térhetett haza.

Nem nagyon kell keresni az okát annak, hogy az egyik legszexibb színészként tartják számon, 2010-ben a People magazintól hivatalosan is megkapta ezt a címet, de arra is volt példa, hogy a nyár legmutatósabb testű férfijának kiáltották ki. Sokak nagy örömére rendszeresen hírt ad magáról az Instagramon, ahol több mint 2,4 millióan követik. Nemcsak filmes munkáiról számol be itt a rajongóknak, hanem a magánéletébe is betekintést enged.

Sofia Vergara és Joe Manganiello New Yorkban

Sofia Vergara és Joe Manganiello New Yorkban (fotó: James Devaney/GC Images)

Örül a felesége, hogy őt is rágja az idő vasfoga

Feleségét, a nála 5 évvel idősebb Sofia Vergarát 2014-ben ismerte meg, egy évvel később, villámgyors eljegyzésüket követően, pedig össze is kötötték az életüket. A kolumbiai színésznő és az amerikai színész kifejezetten élvezi a köztük lévő kulturális különbségeket, ahogy ők mondják, kapcsolatukat csak színesebbé és erősebbé teszi, ahelyett, hogy súrlódások forrása lenne. A korkülönbségből sem csinálnak ügyet, sőt, amikor Joe 40 lett, felesége egy nagyszabású bulit szervezett neki és lelkesen mesélte a People újságíróinak, mennyire élvezi, hogy a férje felett is eljár az idő: „Imádom boldognak látni, és csodás az is, ahogy egyre gyarapszik az éveinek száma!”

Sofia Vergara és Joe Manganiello 2020-ban

Sofia Vergara és Joe Manganiello 2020-ban (fotó: Toni Anne Barson/WireImage)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?