Harry mindenképpen részt szeretne venni Fülöp herceg megemlékezésén

2022. február 23.
Bár a herceg és családjának védelme még mindig nem biztosított, Harry mindenképpen haza szeretne utazni a nagyapja halálának évfordulójára.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Harry herceg eddig azért nem utazott a családjával haza Angliába, mert a brit belügyminisztérium megtiltotta neki, hogy személyesen fizessen rendőrségi védelmet, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodik. A herceg pedig érthető módon félti a családja biztonságát.

Amikor 2020-ben Harry bejelentette, hogy függetlenedni szeretne a királyi családtól, nemcsak a királyi titulusáról és kötelezettségeiről mondott le, hanem arról a jogáról is, hogy ezután az adófizetők pénzéből legyen biztosítva a rendőri védelme. Ez pedig azt jelenti, hogy ha Harry haza szeretne Angliába látogatni, akkor neki saját magának kellene gondoskodnia valahogyan a családja biztonságáról. A probléma csak az, hogy a brit belügyminisztérium ezt jelenleg nem teszi lehetővé.

A hírek szerint Harry továbbra is küzd a bürokráciával, az idő viszont egyre csak sürget, egy hónap múlva fogják ugyanis tartani a tavaly áprilisban elhunyt Fülöp herceg megemlékezését, amin Harry mindenképpen ott szeretne lenni.

Ám ha a hercegnek ennyi idő alatt mégsem sikerülnie tisztáznia a biztonsági kérdéseket, egy királyi szakértő szerint akkor sem lenne minden veszve. Mivel a rendezvényen a királynő, valamint a királyi család más fontos tagjai is részt fognak venni, a jelenlévők védelmét állambiztonsági szervek fogják felügyelni. Magyarán Harry is ugyanúgy védve lenne.

Arra azonban a bennfentesek szerint még így is kicsi az esély, hogy Harry felesége, Meghan Markle és gyerekeik, a 2 éves Archie és a 8 hónapos Lilibet is csatlakozzon a március 29-én tartandó megemlékezéshez.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!