„Meghan Markle hamisan állítja, hogy kiemelkedett a szegénységből” – mondja a nővére

2022. július 11.
Köztudott, hogy a hercegné és Samantha kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott. A kérdés már csak az, hogy ki mond igazat a viszályukról, és ki hazudik?

Bár a Megxit óta Harry hercegnek igencsak megromlott a viszonya a családjával, még így is nagyobb az esély arra, hogy valaha is kibékül a rokonaival, mint felesége, Meghan Markle a sajátjaival. Sussex hercegnéje ugyanis évek óta kizárólag az édesanyjával tartja a kapcsolatot – az édesapjával, illetve a féltestvérével, Samantha Markle-lel pedig szó szerint harcban áll. Thomas Markle például kiszivárogtatta a sajtónak egy kézzel írott levelét, emiatt Meghan be is perelte a kérdéses lapot – és meg is nyerte az ügyet. Ám az apja továbbra is azt meséli mindenkinek, hogy a hercegné törölte őket az életéből, holott támogatták volna mindenben.

Meghan Markle és Harry herceg

Az egykori színésznő rokonságát azonban nem érdeklik a perek, és ha kell, ha nem, nyilatkoznak.  Samantha például évek óta komoly vádakkal illeti féltestvérét az interjúiban. „Határozottan narcisztikus személyiségzavarra utaló jeleket látok rajta. Sajnálom Harryt. Elmarta őt a családjától, az összes barátjától, az élettől, amit ismert” – jelentette ki 2021 tavaszán. Sőt, még egy leleplező könyvet is írt a féltestvéréről. Hogy melyik nyilatkozatának van bármiféle valóságalapja, azt valószínűleg sohasem tudjuk meg. De nézzük csak, miket mondott eddig Meghanról!

Amikor Harry és felesége 2020 januárjában bejelentették, hogy lemondanak a brit uralkodói családban betöltött hivatalos szerepükről, Samantha egy hatalmas pofonnak titulálta a döntésüket. „Megdöbbentő, hogy nem vették figyelembe az érintetteket, Harry rokonait és azokat az ígéreteiket, amelyeket korábban tettek a királyi kötelességek tiszteletben tartására és a példamutatásra.”

A 2021 elején kiadott könyvében pedig többek között azt fejtegette, hogy Meghan és az apja elválaszthatatlanok voltak. „Mindent megkapott az apánktól, amit csak akart és amire szüksége volt. Nem emlékszem, hogy valaha is hallottam volna apát nemet mondani Megnek, bármire is” – olvasható a The Diary Of Princess Pushy’s Sister című kötetben., Azt is hozzátette, hogy a húga idővel egyre követelőzőbbé vált. „Fizetett azért, hogy Meghan nagyszerű oktatásban részesüljön, ám ő ahelyett, hogy kimutatta volna a háláját, lekicsinyelte és irányította az apánkat.”

Nem mindenki van odáig Samantha kijelentései miatt. A nőnek állítólag még távol tartási végzést is kellett szerezni Meghan egyik nagy rajongója miatt, aki megfenyegette a könyve és az interjúi miatt.

Sam azonban nem fogta vissza magát azután sem, hogy adásba került az a hatalmas botrányt kavaró exkluzív interjú, amit Meghan és Harry Oprah Winfreynek adtak. „Az igazságot teljesen figyelmen kívül hagyták. Már nem is ismerem őt” – hangoztatta.

Meghan Markle és Harry herceg

Miután 2021 nyarán kiderült, hogy Thomas Markle jogi lépéseket szeretne tenni annak érdekében, hogy láthassa unokáit, Archie-t és Lilibetet, Samantha hivatalos közleményt adott ki az Us Weekly magazinban. „Kegyetlenség a húgom részéről, hogy igazságtalanul kizárta őt az életéből az esküvőtől kezdve a mai napig, és megfosztotta őt az egyik legnagyobb ajándéktól, amit nagyapaként kaphat, vagyis az unokáival való találkozástól” – részletezte, és azt is kiemelte, Meghan abszolút nincs tisztában azzal, mi szolgálja a gyermekei érdekét rövid és hosszú távon.

De még azt is szóvá tette, hogy a már említett Oprah Winfrey-interjúban Meghan valótlan és rosszindulatú kijelentéseket tett rá – emiatt beperelte őt rágalmazásért. Szerinte a hercegné nem mondott igazat, amikor azt mesélte, hogy egyedüli gyerekként nőtt fel, és arról is hazudott, mikor látták egymást utoljára. A benyújtott panasz alapján „Meghan hamisan azt állította, hogy: (a) lényegében kiemelkedett a szegénységből; (b) 13 éves kora óta arra kényszerítették, hogy alacsony fizetéssel járó munkákat vállaljon a megélhetése miatt.” Ráadásul Samantha ahhoz is ragaszkodik, hogy a hercegné félrevezette a közvéleményt Thomas 2018-as esküvőjéről való távolmaradásával kapcsolatban. A nő álláspontja az, hogy apjuk szívrohamát lényegében a nagy nap körüli felhajtás, a paparazzók zaklatása okozta – a kardiológusa pedig azt javasolta, ne vegyen részt a menyegzőn.

Egy biztos, a Markle család csatáiról nem most hallottunk utoljára…

Forrás: Us Weekly, Insider, Page Six Fotó: Getty Images

Tovább olvasnál a brit királyi családról?