Színésznők, akik már eljátszották Marilyn Monroe-t

2022. augusztus 18.
Szeptember 23-án érkezik a Netflixre a Marilyn Monroe életét feldolgozó Blonde című film. A Joyce Carol Oates 2000-es regénye alapján készülő moziban Ana de Armas alakítja a néhai hollywoodi legendát. Az eddig közzétett fotók alapján kijelenthetjük, hogy a színésznő tökéletes Monroe-vá tudott alakulni – külsőleg legalábbis biztosan. De közel sem Ana de Armas volt az első, aki megpróbálta a vásznon életre kelteni a 20. század egyik leghíresebb díváját. Összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik korábban már eljátszották Marilyn Monroe-t.

Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége, nem meglepő, hogy a halála óta számtalan film készült az életéről. Lássuk, melyek voltak a leghíresebbek!

Susan Griffiths

Susan-Griffiths

Susan Griffiths az 1991-es Marilyn és én című filmben bújt Marilyn Monroe bőrébe –  először. A színésznő később azzal csinált magának karriert és keresett több mint 4 millió dollárt, hogy különböző filmekben és sorozatokban jelent meg Monroe-ként. Láthattad például a Quantum Leap – Az időutazó című sorozatban, az Időzsaruban és a Ponyvaregényben is.

Mira Sorvino és Ashley Judd

Mira-Sorvino-Ashley-Judd

Mira Sorvino alakította Marilynt a Norma Jean és Marilyn című 1996-os televíziós életrajzi filmben. A produkció a Ted Jordan által írt 1989-es Norma Jean: My Secret Life With Marilyn Monroe című könyv alapján készült, és a filmben Sorvino mellett Ashley Judd színésznő is szerepelt mint Marilyn fiatalabbik énje, Norma Jean. A filmet öt Emmy-díjra jelölték, ebből kettőt a két főszereplő kapott.

Barbara Niven

barbara-niven

Barbara Niven játszotta Marilyn Monroe-t az HBO-ra készült 1998-as Sztárok egy csapatban című tévéfilmben. A film az 1950-es, 1960-as években Rat Pack (Patkányfalka) néven elhíresült előadóművész csoportról szólt. A Rat Packben a korszak legnagyobb sztárjai kaptak helyet, úgy mint Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford és Joey Bishop, akik főként politikai-alvilági összefonódásaik révén szinte bármit el tudtak érni, vagy bármilyen törvénysértést meg tudtak úszni.

Michelle Williams

michelle-williams

Michelle Williams rendkívül meggyőzően alakította Marilyn Monroe-t a 2011-es Egy hét Marilynnel című filmben, amely az 1957-es A herceg és a táncosnő című film forgatásának egy hetét meséli el. A filmben nyújtott alakításáért Michelle Williamset és a Laurence Olivier bőrébe bújt Kenneth Branaghet is Oscarra jelölték, és a film világszerte 35 millió dolláros bevételt hozott.

Ana de Armas

ana-de-armas

A 34 éves Ana de Armas alakítja a néhai hollywoodi legendát a Joyce Carol Oates 2000-es regénye alapján hamarosan képernyőre kerülő Blonde című Netflix-filmben. A Blonde nem egy tiszta életrajzi film lesz, hanem egy fikciós elemeket is tartalmazó mozi. A készítők leírása szerint a film „merészen újragondolja Marilyn Monroe életét, feltárva a nyilvános és a magánéleti énje közötti szakadást”,

Fotó: Imdb, Film+, HBO

Olvass tovább!