Emily Ratajkowski szerint nőellenes az új Marilyn Monroe-film

2022. október 03.
A modell szerint az életrajzi film fetisizálja a nők fájdalmát és szenvedését.

Emily Ratajkowski csatlakozott az új, netflixes Marilyn Monroe-film kritikusainak egyre növekvő táborához. A feminista modell TikTokon osztotta meg véleményét a Blonde-ról. Ratajkowski azzal indította a videót, hogy még nem látta a filmet, de sokat hallott róla.

marilyn-monroe-netflix-blonde-emily-ratajkowsky

„Nem csodálkozom, amikor azt hallom, hogy ez egy újabb film, amely még a halálban is fetisizálja a női fájdalmat. Sok-sokféleképpen tesszük ezt, de szeretném, ha ez megváltozna – mondta a modell, aki rámutat arra, hogy a történelem őt igazolja: – Nézd meg Amy Winehouse-t, Britney Spearst, nézd meg, milyen megszállottan foglalkozunk Diana halálával.”

@emrataSo done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022♬ original sound – Emrata

„Tudod, mit nehéz fetisizálni? A haragot. Dühös leszek, amikor meglátom ezt a filmet, már ismerem. De ez nem újdonság, és igen, egyszerűen mérges leszek” – mondta a modell, aki szerint nincs egyedül a Blonde-ról alkotott negatív véleményével, ami az abortusz ábrázolása miatt is sok kritikát váltott ki. A Monroe-t játszó Ana de Armas ugyanis próbál kommunikálni a meg nem született magzattal, aki egy korábbi terhességmegszakításra hivatkozva arra kéri őt, hogy ne bántsa, mint ahogy legutóbb tette – ráadásul a magzatot úgy mutatják be Marilyn hasában, mint egy teljesen kifejlett babát.

A főként fekete-fehér képsorokból álló Marilyn Monroe-ról szóló filmet Andrew Dominik rendezte. A Netflix alkotása sok helyen nem egyezik a valósággal, ahogy a streamingszolgáltató fogalmaz, inkább újragondolták a legendás hollywoodi színésznő viharos magánéletét, és azt az árat, amit a hírnévért fizetett.

Forrás: Insider, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!