Jane Fonda azt gondolta, hogy nem éri meg a 30 évet

2023. február 10.
Jane Fonda nemrég nyíltan beszélt a bulimiával és anorexiával való, évekig tartó küzdelmeiről. A súlyos evészavarok karrierje csúcsán keserítették meg életét.
Jane Fonda azt gondolta, hogy nem éri meg a 30 évet

„Nagyon-nagyon szenvedtem a bulimiától. Titkos életet éltem. Nagyon-nagyon boldogtalan voltam. Azt feltételeztem, hogy nem fogom túlélni a 30 évet – 85 éves vagyok, nem értem” – mondta el a Jane Fonda a Call Her Daddy című műsorban. „Alig randevúztam, mert boldogtalan voltam, és étkezési zavarom volt. Aztán olyan filmeket is készítettem, amelyeket nem igazán szerettem.”

A hollywoodi legenda, Henry Fonda lánya korábban elmondta, hogy édesanyjánál, Frances Ford Seymournál is étkezési zavarok alakultak ki, mielőtt 1950-ben, 42 évesen öngyilkos lett – Jane ekkor 12 éves volt.

A színésznő elmondta, hogy bár bulimiája és anorexiája eleinte „ártatlannak” tűnt, ez hamarosan megváltozott. „Nem veszed észre, hogy szörnyű függőséggé válik, ami átveszi az uralmat az életeden” – fogalmazott, hozzátéve, hogy folyton próbált megszabadulni az életét megkeserítő nehézségtől.

„Káros a megjelenésed. A végén fáradtnak látszol. Lehetetlenné válik, hogy hiteles kapcsolatokat tarts fenn, ha ezt titokban csinálod” – folytatta. „A napod az étel beszerzése, majd elfogyasztása köré szerveződik, amihez egyedül kell maradnod, és senki sem tudja, mit csinálsz.”

Fonda hozzátette, hogy idővel a bulimiája egyre rosszabb lett, és elkezdte megviselni a testét, ami miatt azt gondolta, hogy meg fog halni, ha ez így megy tovább. A negyvenes éveiben egyedül, szakember segítsége nélkül próbált „leszokni”, mert nem tudta, hogy ez létezik ilyen opció. „Nem tudtam, hogy vannak olyan csoportok, amelyekhez csatlakozhatok. Nem tudtam erről semmit. Senki nem beszélt róla. Nem is tudtam, hogy van rá szó” – emlékezett vissza a színésznő.

Forrás: Insider, Fotó: Getty Images