Borotvált fejű celebnők – Hírességek, akik menővé tették a tüsi hajat

2023. július 28.
Egy borotvált fejű nő látványa mai napig sokak figyelmét magára vonzza, pedig sok celebet láthattunk már ilyen megjelenéssel. Belőlük hoztunk most egy válogatást!
Borotvált fejű hírességek

Vannak azok a bizonyos nemi sztereotípiák, társadalmi elvárások, amik szerint egy nőnek illik, hogy hosszú haja legyen, és kész. A nőiesség és a hosszú haj évszázadok óta kéz a kézben járó dolgok, épp ezért egyszerűen nehezen illeszti össze az emberek agya a képet, amikor egy nőt haj nélkül, vagy alig pár milliméteres hajjal látnak, a szemünk nem ehhez van szokva.

Ugyanakkor vannak tabudöntögető nők, akiket nem érdekelnek az elvárások, és akár saját maguk, akár egy filmszerep kedvéért úgy döntenek, hogy megválnak hajkoronájuktól és így is tudják remekül érezni magukat. Belőlük hoztunk egy válogatást!

Florence Pugh

A feltörekvő és egyre sikeresebb színésznő, Florence Pugh a 2023-as MET Gálán debütált borotvált fejével. Mint utóbb kiderült, a színésznő egy filmszerep kedvéért vált meg szőke fürtjeitől már három héttel a gála előtt és egészen odáig parókát hordott, hogy teljes legyen a meglepetés.

Florence Pugh a MET Gálán debütált tüsi hajával

Natalie Portman

Natalie Portman a V, mint vérbosszú című film kedvéért vált meg hajkoronájától. A színésznő elmondása szerint a forgatás legstresszesebb napja volt a hajvágás napja, ugyanis élőben borotválták le a fejét, ami aztán a filmbe is belekerült. A jelenet megismételhetetlensége miatt legalább 3 kamerát állítottak a színésznőre, hogy biztos jól sikerüljön ez a különleges felvétel, ami után Natalie a nap hátralévő részében tüsi haját simogatta mosolyogva.

Natalie Portman a V, mint vérbosszú forgatása után

Natalie Portman a V, mint vérbosszú forgatása után

Charlize Theron

A dél-afrikai színésznő a Mad Max: Fury Road forgatása során vált meg haja nagy részétől, egész egyszerűen azért, mert az extrém, sivatagi körülmények között túl megterhelő volt a tincseit rendben tartani. Theron azt mondta, a hajvágás után mindenhova hamarabb odaért, nem kellett a fodrász székében ücsörögnie, és legalább két zsáknyi hajápolótól szabadult meg, ami nagyon felszabadító érzés volt számára.

Charlize Theron 2013-ban

Charlize Theron 2013-ban

Cara Delevingne

Cara egy filmszerep kedvéért vált meg a hajától, amelyben egy rákbeteg karaktert játszott. A modell-színésznő elmondása szerint érezni akarta, hogy milyen érzés valójában elveszíteni a haját. Hozzátette, hogy szerinte az ember szépsége nem azon múlik, hogy van-e haja, vagy nincs, és élete egyik legfelszabadítóbb eseményének élte meg a nagy fejborotválást.

Cara élete legfelszabadítóbb élményének találta a hajlenyírást

Cara élete legfelszabadítóbb élményének találta a hajlenyírást

Willow Smith

Will Smith és Jada Pinket-Smith lánya, Willow elmondása szerint azért vált meg hajától, mert „szereti, ahogy a fény visszaverődik a fejéről”.  

Willow Smith nem egy filmszerep kedvéért vált meg a hajától, neki csak simán így tetszett

Willow Smith nem egy filmszerep kedvéért vált meg a hajától, neki csak simán így tetszett

Forrás: insider.com    Fotó: Getty Images