Kiderült, hogy hol fog tartózkodni Károly király a speciális kezelése alatt

2024. február 12.
A Buckingham-palota közleménye szerint Károly király egy speciális csapat által végzett kezelésben fog részesülni. Azt is elárulták, hogy a 75 éves uralkodó hol fog tartózkodni ez idő alatt, remélve, hogy a nyugodtabb környezet hozzájárul a felépüléséhez.
Kiderült, hogy hol fogják kezelni Károly királyt

Károly királyt a múlt hónapban prosztatamegnagyobbodás miatt kezelték, ezzel párhuzamosan pedig rákos megbetegedést is diagnosztizáltak nála. A Buckingham-palota közleménye szerint a 75 éves uralkodó mostantól egy speciális csapat által végzett kezelésben fog részesülni. A palota azt is nyilvánosságra hozta, hogy a kezelés sikerességének érdekében Károly király ez idő alatt a Wood Farmon fog tartózkodni, Sandringhamben. Fülöp herceg szintén ezen a farmon tartózkodott, amikor nyugdíjba vonult a közfeladatoktól. 

A források szerint ez a környezet sokkal nyugodtabb feltételeket biztosít majd az uralkodónak a felépüléshez. Robert Jobson királyi író azt mondta, miszerint senki sem szeretné, hogy az uralkodónak megemelkedjen a vérnyomása, pláne a rákos megbetegedés okozta sokk után. Hozzátette, miszerint a király nincsen túl jó állapotban és jelenleg is kezelés alatt áll, így a legfontosabb dolog számára nem más, mint a nyugalom. Jobson szerint a király addig marad Sandringhamben, ameddig a kezelést le nem zárják. 

Amikor a néhai királynő nagyon beteg volt, ő is a Wood Farmba ment. Fülöp herceg is itt lakott a nyugdíjba vonulása után. Ez egy nagyon pihentető hely, ahol a személyzet néhány tagja lehet csak jelen, így lazíthat.”

Károly király első hivatalos nyilatkozatában kifejezte köszönetét azért a rengeteg kedves üzenetért, amelyeket az elmúlt napokban kapott. 

Szeretném őszinte köszönetemet kifejezni a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amelyet az elmúlt napokban kaptam. Akik hozzám hasonlóan küzdenek a rákkal, tudják, hogy az ilyen kedves gondolatok a legnagyobb vigaszt és bátorítást jelentik.”

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images