Katalin hercegné lebukott – bocsánatot kellett kérnie egy meglepő húzása miatt

2024. március 11.
Katalin hercegnéről a napokban került napvilágra az első hivatalos fotó a hasi műtétje után. A hivatalos képet azonban több hírügynökség is visszavonta, mivel úgy vélték, hogy manipulálták. A hercegné bevallotta, hogy ő áll a szerkesztés hátterében.
Katalin walesi hercegné visszatérés

Több nemzetközi kép- és hírügynökség vonta vissza azt a fotót, amelyen Katalin hercegné három gyermekével szerepel, mivel azt állították, hogy digitálisan manipulálták. A walesi hercegnőről ez volt az első hivatalos fotó, amióta januárban átesett egy hasi műtéten. Az Egyesült Királyság nemzeti hírügynöksége közölte, hogy sürgős felvilágosítást kért a Kensington-palotából készült képpel kapcsolatban, mivel felmerült a módosítás gyanúja. A pontosítás hiányában azonban a többi hírügynökséghez hasonlóan ők is visszavonták Katalin hercegné fotóját, mivel nem felel meg az ügynökség szabványainak.

A palota hivatalos válasza nélkül a kép körüli zűrzavar a tetőfokára hágott, ugyanis így nem kevés összeesküvés-elmélet született. Akadtak olyanok, akik úgy vélték, miszerint Katalin hercegné halott, vagy legalábbis kómában van, amit a palota ezzel próbál meg elrejteni. Nem sokkal később Katalin megtörte a csendet és kiadott egy közleményt, amelyben bevallotta, hogy valójában ő szerkesztette meg a képet. 

„Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szeretnék bocsánatot kérni a tegnap megosztott családi fotó okozta zavarokért” – írta Katalin hercegné a hivatalos fotóról.

Ennek ellenére a kedélyek továbbra sem csitultak, ráadásul a Daily Mail újságírója szerint kizárt dolog, hogy a tökéletességre törekvő walesi hercegné ekkora hibát véssen. 

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images