Miért nem látta senki Katalin hercegnét a műtétje óta?

2024. február 29.
Karácsony óta nem lehetett nyilvánosan látni Katalin hercegnét, és bár állítólag hasi műtétje jól sikerült, nagyon sokan aggódnak egészségéért. Ráadásul egyre több a gyanús történés a walesi hercegi család körül.
Katalin hercegné legjobb szettjei

Egyre többen aggódnak a nem régiben hasi műtéten átesett Katalin hercegné egészségéért. A wales-i hercegnét gyakorlatilag karácsony óta nem látták nyilvánosan, pedig a január általában kifejezetten sűrű időszak Katalin hercegné számára. A palota január 17-én jelentette be, hogy Katalin hercegné egy tervezett hasi műtéten esett át, majd két hetet kórházban töltött, mielőtt hazatért volna otthonába lábadozni. Bár a palota azt mondta, minden rendben volt a hercegné beavatkozása körül, sokak szerint nagyon különös, hogy Katalint azóta sem lehet látni.

Aggasztó jelek Katalin hercegnéről

A közelmúltban ráadásul tovább tüzelte az aggódó hangokat, hogy Vilmos herceg is „furcsán” viselkedett. Egyedül jelent meg rengeteg komoly protokolleseményen, (például a BAFTA díjátadón is) legutóbb pedig váratlanul, személyes okokra hivatkozva mondott le egy jelenést az utolsó pillanatban – ezzel cserben hagyva Kamilla királynét is.

Sokak szerint az is különös, hogy a palota ennyire szűkszavú Katalin hercegné állapotát illetően, miközben a rákbeteg Károly királyról rendszeresen osztanak meg rövid felvételeket és friss információkat. Katalint elvileg január 29-én engedték haza a kórházból, azóta már egy hónap is eltelt anélkül, hogy nyilvánosan mutatkozott volna.

Bár a helyzet valóban ijesztőnek tűnhet, jó jelnek számít, hogy Katalin hercegné a hírek szerint Norfolkba látogatott családjával a februári szünet idejére – vagyis elég jól volt ahhoz, hogy utazhasson. Épp ezért az is lehetséges, hogy Katalin hercegné egyszerűen szeretné kihasználni az alkalmat, hogy kicsit megpihenjen és majd csak akkor tér vissza nemesi feladataihoz, ha tényleg teljesen egészségesnek és kipihentnek érzi majd magát.

Egyes források szerint egyébként a hercegné egészen áprilisig nem tér vissza nemesi feladataihoz. 

Forrás: People Fotó: Getty Images