Egyre nagyobb a rejtély Katalin hercegné állapotával kapcsolatban

2024. március 06.
Katalin walesi hercegné első nyilvános szerepléséről engedély és ellenőrzés nélkül kerültek ki hírek a médiába, áll a bál a palotában.
Katalin walesi hercegné lábadozás

Katalin hercegné állapota kapcsán az egész világ aggódva várja a híreket. 

Január 17-én érkezett a váratlan – és nagyon szűkszavú – bejelentés a Buckingham-palotából azzal kapcsolatban, hogy Katalin hercegné egy előre tervezett hasi műtéten esett át. A közleményben tudatták, hogy Katalin Vilmos herceg, a szülei és az egészségügyi személyzet családjában fog lábadozni windsori otthonukban. Kérték a sajtót és az embereket, hogy ne zavarják Katalin hercegnét, és adjanak időt neki a felépülésre, amiből várhatóan húsvét után tér majd vissza királyi feladataihoz.

Azóta semmilyen új hivatalos információ nem érkezett Katalin állapotáról, egészen mostanáig… 

Katalin hercegnét utoljára 2023. decemberében láthattuk

Katalin hercegnét utoljára 2023 decemberében láthattuk hivatalos eseményen

A jelek szerint a brit védelmi minisztérium véletlenül a közzé tette, hogy Katalin hercegné első várható nyilvános szereplése június 8-án lesz. 

Nyáron tartják a III. Károly király születésnapjára megrendezett ünnepségeket, amelynek része Trooping the Colour nevű látványos katonai felvonulás. Ennek főpróbája június 8-án lesz, és a minisztérium által szétküldött programban a vendégek között Katalin hercegné neve is szerepelt. Csak hogy a minisztérium nem egyeztetett erről senkivel.

A közlemény nagy kavarodást okozott, ugyanis korábban sem a Buckingham-palotából, sem a Kensington-palotából nem érkezett hivatalos megerősítés Katalin jelenlétét illetően a programban.

A későbbiekben eltűnt a közlemény a védelmi minisztérium oldaláról, és mikor ismét elérhető lett, már nem szerepelt a vendégek között Katalin hercegné neve.

Így továbbra sem tudunk semmit hivatalosan arról, hogy van Katalin a műtétje óta és mikor láthatjuk őt újra.

Forrás: mirror.co.uk       Fotó: Getty Images