5 fotó a brit királyi családról, amin nem spóroltak a Photoshoppal

2024. március 13.
A brit királyi család fotóival kapcsolatban nem most először merült fel, hogy manipulálják a képeket. Ezúttal Katalin hercegné bevallotta, hogy ő maga kísérletezett a Photoshoppal, van még néhány olyan kép, melyeken szembetűnő, hogy belenyúltak az eredetibe.
Brit királyi család Photoshop
  • Katalin hercegné bevallotta, hogy az anyák napja alkalmából közzétett hivatalos fotót ő maga szerkesztgette át.
  • Nem most először vált nyilvánvalóvá, hogy a brit királyi család egy hivatalos fotója a Photoshop áldozata lett.
  • Hiányzó ujjak és furán görbülő vonalak buktatják le a brit királyi család fotóit.

A legfrissebb eset, amikor kiderült, hogy a brit királyi család egy hivatalos fotóját átszerkesztették, Katalin hercegné és a gyerekek anyák napi képe. Ezt bevallottan maga a walesi hercegné photoshopolta át kissé. 

De voltak más olyan esetek is a brit királyi család fotóival, amikor a sasszemű követők vették észre a közösségi oldalakon, hogy esetleg belenyúltak az eredeti képekbe. Mutatjuk, melyik az 5 legnyilvánvalóbb eset, amikor a brit királyi család fotója a képszerkesztő program áldozatává vált.

5 alkalom, amikor a brit királyi család hivatalos fotóját látványosan megszerkesztették

1. Lajos herceg hiányzó ujja a walesi hercegi család 2023-as hivatalos karácsonyi fotóján

Egy merőben újdonságnak számító karácsonyi fotóval rukkolt elő a walesi hercegi pár 2023-ban. A fekete-fehér képen laza öltözékben pózolnak gyermekeikkel. Ami azonban lebuktatta a képmanipulációt, az 5 éves Lajos herceg hiányzó középső ujja a bal kezén.

2. II. Erzsébet 2022-es fotója dédunokáival

Katalin hercegné készítette a balmorali kastélyban azt a képet II. Erzsébetről, melyen a királynő a dédunokáival látható. Ami gyanakvásra ad okot, hogy a képet esetleg megszerkesztették: a kanapé részei nem illeszkednek tökéletesen egymáshoz, míg a képen látható emberek arca körül pixeles a fotó.

Ez adódhat abból, hogy 10 gyereket kellett egyszerre fotózni, ami nem könnyű. Így lehetséges, hogy több fotóból vágták össze a végső képet, így mindenkiről az került be, amelyiken a legfotogénebb arcát mutatja.

3. II. Erzsébet és Fülöp herceg hivatalos fotója

A királynő keze körül egy vonal látható a Fülöp herceggel közös hivatalos portrén, ami azonnal találgatásokat szült, hogy a képet esetleg manipulálták képszerkesztő programmal. A fotó 2020-ban, az edinburgh-i herceg 99. születésnapja alkalmából készült a windsori kastélyban.

4. Vilmos herceg több hajat kapott a Vanity Fair magazinban

Vilmos herceg haját növeszthették vissza a Vantiy Fair magazinban a Photoshop segítségével a hivatalos fotókon

Vilmos herceg haját növeszthették vissza a Vanity Fair magazinban a Photoshop segítségével a hivatalos fotókon

2014-ben szerepelt Vilmos herceg a Vanity Fair magazinban, ahol egy kis plusz hajat növesztettek a hercegnek, hogy elfedjék a kopaszodását. A képen, ami a sydney-i Taronga Állatkertben készült, György herceggel látható a walesi herceg. 

Mivel az eseményről máshol is jelentek meg képek, így nyilvánvalóvá vált, hogy a Vanity Fair segítségül hívta a képszerkesztő programot, hogy Vilmos herceg haját kicsit dúsabbá tegyék, bár ezt a magazinnál azóta is tagadják.

5. Sarolta hercegnő arcát photoshopolhatták a 2015-ös karácsonyi hivatalos fotón

Nem 2023 volt az első év, hogy a walesi királyi család hivatalos karácsonyi fotóját photoshopolták. 2015-ben – az akkor még – cambridge-i hercegi pár a Kensington-palotában készített családi képet az ünnepek alkalmából. A nem egészen egyéves Sarolta hercegnő arca lett gyanús az embereknek a képet látva.

Sokkal tisztább maga az arc a nyak és a váll elmosódottságához képest Sarolta esetében, ezért gondolják sokan, hogy az arcot egy másik képről tehették át képszerkesztő programmal a hivatalos karácsonyi fotóra.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images