Ezt a bizarr reggelit ette éveken keresztül Michelle Obama

2024. március 13.
Az egykori first lady egy interjúban vallotta be, hogy régebben nagyon válogatós volt, ezért éveken keresztül minden reggel ugyanazzal a – nem túl egészséges – étellel indította a napját.

Barack Obama korábbi amerikai elnök felesége, Michelle Obama first ladyként rengeteget beszélt az egészséges táplálkozás fontosságáról, és előremutató programokban vett részt, hogy segítse a lakosság egészségesebb étkezését. De a Your Mama’s Kitchen című podcastsorozat vendégeként elárulta, hogy ő maga nem táplálkozott mindig a legjobban. Michelle Obama bevallotta, hogy gyerekként borzasztóan válogatós volt, különösen, ha reggeliről volt szó.

„Elég válogatós voltam… semmilyen reggelit nem voltam hajlandó megenni, de tényleg semmilyet” – mesélt Michelle Obama gyerekkori élményeiről. „A testvérem sportoló volt, ezért a családban mindig bőséges reggelik voltak. Volt minden az asztalon: gabonapehely, rántotta vagy tükörtojás, egy nagy halom pirítós, bacon, sült kolbász. Néha még fasírt is. Szóval komolyan volt véve a reggeli. Anyukám mindig próbált rávenni, hogy én is rendesen reggelizzek, de én nagyon makacs voltam, nem bírtam a bacont és gyűlöltem a tojást is.”

Michelle Obama kedvenc reggelije

Szóval akkor mégis mivel indította a napot az egyik legismertebb politikusfeleség? Michelle Obama saját elmondása szerint éveken keresztül ugyanazt az egy dolgot ette reggelire: mogyoróvajas-lekváros szendvicset. Ahogy az egykori first lady elmondta, egészen az egyetemi évekig ezen a nem túl egészséges szendvicsen élt reggelente. Bár a mogyoróvajas-lekváros szendvics (PB&J) Magyarországon nem igazán fogyasztott étel, az amerikai gyerekek számára igazi klasszikus kedvenc, így nem is olyan meglepő, hogy Michelle Obama emellett a komfortétel mellett tette le a voksát.

Persze azóta már egészen más a helyzet, hiszen Michelle Obama is sokkal tudatosabban áll az étkezéshez – arról nem is beszélve, hogy lánya mogyoróallergiája miatt már nem is tart mogyoróvajat a házban. Az egykori first lady elmondta, hogy ma már „bármilyen formában” szívesen megeszi a tojást, és sokkal szívesebben indítja ezzel a klasszikus, egészséges opcióval a napot.

Tavaly májusban még egy PLEZi Nutrition nevű vállalkozást is indított, ahol egészséges és finom ételeket fejlesztenek gyerekek számára. Michelle Obama korábban már a Let’s Move progamban is azt tűzte ki, hogy a gyerekek alacsonyabb cukor- és kalóriatartalmú, és összességében egészségesebb ételeket fogyasszanak, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy a válogatós kisgyerekből nagyon is tudatosan táplálkozó felnőtt lett.

Forrás: EatingWell Fotó: Getty Images