Cillian Murphyt féltve óvott fiai és felesége is elkísérték az Oscarra

2024. március 13.
Az immáron Oscar-díjas Cillian Murphyt ritkán látott családja is elkísérte a gálára.
cillian murphy oscar

Cillian Murphy családja érezte, hogy ez az Oscar-gála egy különlegesen fontos gála lehet a színész életében.

A megérzések pedig bejöttek. Cillian Murphy vasárnap éjjel nyerte meg a Legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az Oscar-gálán az Oppenheimerben nyújtott alakításáért. Bár az ír színész korábbi filmes szerepeivel is sokszor tett mély benyomást a nézőkre, Cillian Murphyt most először jelölték Oscar-díjra és a jelölését rögtön győzelemre is váltotta.

Cilian Murphy a Golden Globe-díjat is megnyerte idén

Cillian Murphy a Golden Globe-díjat is megnyerte idén

A 47 éves Cillian Murphyt felesége, Yvonne McGuiness és két fiuk, a 18 éves Malachy és a 16 éves Aran is elkísérte az Oscar-díjátadóra. A családról készült képeket az alábbi videóban, vagy ebben a cikkben tudod megnézni.

Cillian Murphy és családja a 2024-es Oscar-díjig

Az ír Cillian Murphy felesége, Yvonne McGuiness a Royal College of Art egyetemen végzett Londonban vizuális művészként. A páros a ’90-es évek elején ismerkedett meg egymással, amikor Cillian Murphy még ismeretlen színészként próbált érvényesülni. 

Yvonne és Murphy 2004-ben házasodtak össze, és 2005-ben született meg első fiuk, a most 18 éves Malachy. A színész akkor forgatta a Felkavar a szél című filmjét, ami többek között azért is az egyik kedvence, mert az írországi forgatás miatt közel tudott maradni várandós feleségéhez.

Az igazi áttörést a Birmingham bandája című sorozat és Tommy Shelby karaktere hozta meg Cillian Murphy számára. Időközben Londonból Dublinba költöztek családjával, de Murphynek a forgatás idejére vissza kellett térnie Liverpoolba, ahol „nem volt élete”. Így nyilatkozott a forgatásról: „Egész nap dolgozol, aztán hazaesel az apró szálláshelyedre késő este, és próbálod megtanulni a szöveged másnapra, és minél több alvást belepréselni az estébe. Másnap kora reggel pedig kezdődik az egész elölről.”

Az idei díjátadó szezonban Cillian Murphy – aki egyébként szinte soha nem nyilatkozik a családjáról – megköszönte felesége és fiai támogatását, és kifejezte irántuk érzett szeretetét.

Forrás: people.com                    Fotó: Getty Images