Lizzónak elege lett, befejezi karrierjét

2024. március 30.
Lizzónál betelt a pohár: az énekesnő őszinte üzenetben közölte rajongóival, hogy befejezte karrierjét, hozzátéve, „ő nem erre a szarra vállalkozott”.
Lizzo

Őszinte és sokkoló bejelentést tett Instagram-oldalán Lizzo: az énekesnő üzenetben közölte, hogy befejezte karrierjét. Lizzo azt írta, elege van már belőle, hogy a magánéletében és az online térben is szétcincálják karakterét. „Csak arra vágytam, hogy zenélhessek, hogy boldoggá tegyem vele az embereket és egy kicsit jobb hellyé a világot. De kezdem úgy érezni, hogy a világ nem akar befogadni engem.” Lizzo hozzátette, elege van már, hogy folyamatosan hazugságokat terjesztenek róla, élcelődnek rajta és belekötnek abba, hogy néz ki. Az eredeti posztot teljes terjedelmében alább lehet megnézni:

Lizzo valószínűleg elsősorban a zaklatási botrányára utalt, ami továbbra sem tisztázódott. Lizzót még tavaly nyáron vádolta meg három táncosa szexuális zaklatással, továbbá rasszizmussal, illetve toxikus munkahelyi légkör teremtésével. A táncosok azt állították, a Bananenbar nevű klubban, ahol a résztvevők interakcióba léphetnek a meztelen előadókkal, „Lizzo elkezdte felkérni csapatának tagjait, hogy felváltva érintsék meg a meztelen előadókat, kapják el az előadók vaginájából kilőtt dildókat, és egyenek banánt, amely az előadók vaginájából áll ki”. A 35 éves énekesnő ezután állítólag „nyomást gyakorolt” egyik táncosára, Arianna Davisre, hogy érintse meg az egyik meztelen előadó mellét – annak ellenére, hogy a táncos „kifejezte, hogy nem akarja megérinteni az előadót”. A kereset szerint ugyanezen az estén Lizzo állítólag „addig nyaggatta a biztonsági őrt, hogy a klub színpadára lépjen, amíg az nem engedett a követeléseinek”.

lizzo-tiktok-kihivas

A táncosok továbbá azt is állítják, hogy faji alapú diszkriminációval szembesültek a Lizzo által vitt Big Grrrl Big Touring, Inc. menedzsmentjétől, amely szerintük „másként kezelte a tánccsoport fekete tagjait, mint a többi tagot”. „A vezetőség kizárólag fehér európaiakból állt, akik gyakran vádolták a tánccsoport fekete tagjait azzal, hogy lusták, szakszerűtlenek és rossz a hozzáállásuk.”

A testpozitivitás élharcosaként megismert Lizzo közleményét úgy zárta, hogy „nem erre a szarra vállalkozott”, és egyszerűen közölte, hogy kiszáll a szórakoztatóiparból. Bár a posztja alá rengeteg támogató komment érkezett, egyelőre még nem világos, hogy ez a döntés mit jelent a gyakorlatban, és hogy Lizzo valóban végleg otthagyja-e a popszakmát.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images