Rosszabbra fordult a súlyos beteg Christina Applegate állapota

2024. április 04.
Rosszabbra fordult a sclerosis multiplexben szenvedő színésznő állapota, egyre nagyobb fájdalmakkal küzd.
Rosszabbra fordult a súlyos beteg Christina Applegate állapota

Még rosszabbra fordult a sclerosis multiplexben szenvedő Christina Applegate állapota. A színésznő olyan fájdalmakkal küzd, hogy alig bír lábra állni. Applegate közel egy éve jelentette be, hogy betegsége mostanra olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy úgy érzi, soha többé nem tud a kamera elé állni. A nehézségek ellenére volt példa arra, hogy láthattuk őt a nyilvánosság előtt, de legutóbbi nyilatkozatában ismét visszaesésről beszélt.

Christina Applegate és a szintén sclerosis multiplexben szenvedő barátja, Jamie-Lynn Sigle nemrég indították el közös podcastjukat MeSsy néven, ahol betegségük küzdelmeit vitatják meg. Az 52 éves színésznő az egyik adásban arról számolt be állapotának romlásáról. A sclerosis multiplex miatt ábaiban olyan erős fájdalmat érez, hogy a fürdőszobába sem tud kimenni anélkül, hogy azt érezze, el fog esni. A sztár képviselői azóta megerősítették a People magazinnak, hogy mindez néhány hónappal ezelőtt történt, és azóta megint stabilizálódott az állapota.

Applegate az említett adásban arról beszélt, hogy ugyan a látása még ép, a keze elkezdett furcsán állni és néha rohamszerű érzést tapasztal az agyában. A fenekénél „őrült bizsergést” érzett, és az alvási ritmusára is drasztikus hatással volt a nehéz időszak. „24 óráig nem aludtam, mert a szemem furcsán viselkedik. Minden alkalommal, amikor becsukom, hogy elaludjak, a jobb szemem elmozdul” – mondta a színésznő, aki úgy érzi, nincs elég energiája és nem akar szűnni a fájdalom a lábában. „Kicsit aggódom emiatt. És még soha nem voltak ilyen rosszak a lábaim, nem tudom, mi történik.”

Christina Applegate azt is elmondta, hogy nyaralni volt, de amikor visszatért a vakációról, mély depresszióba zuhant, és olyan súlyos fájdalmat érez, hogy három hete a zuhany alá sem tudott beállni.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images