Reese Witherspoon újraéleszti a 2000-es évek kultfilmjét, a Doktor Szöszit

2024. április 05.
Reese Witherspoon újra elővette ikonikus moziját: a hírek szerint sorozatot készít a Doktor Szöszi alapján. Elmondjuk, mit lehet tudni a produkcióról.
reese witherspoon borító

Nagyon jó hírünk van a Doktor Szöszi-rajongóknak: Reese Witherspoon produkciós cége, a Hello Sunshine újra előveszi a színésznő ikonikus moziját, hogy spinoff sorozatot készítsenek belőle. A szériáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a 2000-es évek kultfilmjének történetéből indul ki, de az még nem biztos, hogy Reese Witherspoon karaktere, Elle Woods lesz-e a főszereplője. Annyi biztos, hogy a sorozatot elvileg a Gossip Girlt is jegyző producerek, Josh Schwartz és Stephanie Savage fejlesztik, ami sok sorozatrajongónak jelenthet minőséget a garanciára. 

A 2001-es kultfilmben Reese Witherspoon a gazdag, elkényeztetett Elle Woodsot alakította, aki azért iratkozott be a jogi egyetemre, hogy visszaszerezze exét. A rózsaszínbe öltözött, pincsikutyát cipelő lányt nem fogadták éppen tárt karokkal a Harvardon, de Elle végül megmutatta, hogy van helye az elitiskola diákjai között.

A film egyértelműen Reese Witherspoon egyik legikonikusabb szerepének számít, ami karrierje csúcspontján készült. Persze a Doktor Szöszi mellett még számos alkotás van, amit érdemes megnézni a színésznőtől – ezek közül gyűjtöttünk most össze öt címet!

Reese Witherspoon 5 legfontosabb szerepe

1. Kegyetlen játékok

Az 1999-ben mozikba kerülő Kegyetlen játékok hozta meg az áttörést Reese Witherspoon karrierjében. A színésznő a szüzességéhez ragaszkodó Anette-et alakította a filmben, aki a kegyetlenkedő milliomos mostohatestvérek fogadásának középpontjába kerül. A szívtipró Sebastian (Ryan Philippe) azt a feladatot kapja, hogy csábítsa el őt, és ha sikerül neki, mostohatestvére, Katheryn (Sarah Michelle Gellar) is eltölt vele egy éjszakát.

2. A nyughatatlan

Bár a Johnny Cash életéről készült mozi kapcsán leginkább Joaquin Phoenix alakításáról szoktunk megemlékezni, Reese Witherspoon is nagyon figyelemre méltó volt June Carter szerepében. A szintén countryzenész Carter a legsötétebb pillanatokban is ott volt Cash oldalán, Reese Witherspoon pedig érzékenyen mutatja meg, mennyit szenvedett ő is a sztár addikciói miatt.

3. Négy karácsony

Ebben a karácsonyi moziban Reese Witherspoon bebizonyította, hogy nemcsak naiv szőkeségként képes nevettetni. A színésznő Vince Vaughn oldalán szerepel ebben a családi káoszban tobzódó, és nagyon szórakoztató ünnepi filmben.

4. Hatalmas kis hazugságok

Ez a sorozat tulajdonképpen Reese Witherspoon visszatérésének tekinthető a 2000-es évek elejének mozisikerei után. A sorozat olyan A-listás szupersztárokat fogott össze, mint Witherspoon, Nicole Kidman, Zoë Kravitz és Shailene Woodley, az adaptáció pedig bombasiker lett – nem kis részben Witherspoon alakításának köszönhetően is.

5. Vadon

Kétségkívül ez a film mutatja meg a legnyilvánvalóbban Reese Witherspoon színészi tehetségét. Az érzékeny fejlődéstörténet főhőse, Cheryl úgy érzi, összeomlott az élete, ezért úgy határoz, egy 1500 km-es túrán gyalogolja keresztül az Egyesült Államokat. A lelkileg és testileg is embert próbáló utazás igazi jutalomjáték Witherspoonnak, aki elképesztően érzékletesen mutatja meg a komplex karaktert.

Forrás: Deadline Fotó: Getty Images