Stílusos elegancia: kedvenc szettjeink a szülinapos Reese Witherspoontól

2024. március 22.
Reese Witherspoont nagyszerű színészi alakításairól, fáradhatatlan produceri munkájáról és kifogástalan stílusáról ismerjük. Ma 48 éves az Oscar-díjas színésznő.
reese witherspoon borító

Ma Amerika kedvencét, Reese Witherspoont ünnepeljük születésnapján. A Doktor Szöszi sztárja nagyjából mindent elért már a filmszakmában, ami ember számára elérhető. Oscar-díjas, Emmy-díjas, kétszeres Golden Globe-díjas színésznő, többször is beválasztották a világ 100 befolyásosabb embere közé. 2023-ban Reese Witherspoon Amerika egyik leggazdagabb nője volt a maga 440 millió dolláros nettó értékével.

A 48 éves Reese Witherspoont mostanában kevesebb filmben láthattuk, ugyanakkor sorozatokban, mint például a The Morning Show vagy a Hatalmas kis hazugságok, a mai napig aktív. Az amerikai színésznő ezenkívül szépen lassan felépítette filmproduceri karrierjét is. Hello Sunshine nevű médiacégével Reese Witherspoon egyengette többek között a Holtodiglan, a Vadon és a Hatalmas kis hazugságok útját is.

Reese 2010-ben kapta meg a helyét a Hollywoodi hírességek sétányán, a képen Avával és Deaconnal.

Reese 2010-ben kapta meg a helyét a Hollywoodi hírességek sétányán, a képen Avával és Deaconnal

Viszont Reese Witherspoon nemcsak karrierjében törekszik hibátlanságra, hanem stílusában is. Divat iránti érzékenységének egyik bizonyítéka saját ruhamárkája, a Draper James, valamint kifogástalan vörös szőnyeges stílusa is. 

Reese Witherspoonnak szédítően sikeres karrierje mellett három gyermek édesanyja. Ava és Deacon első férjétől, a szintén színész Ryan Philippe-től születtek, Tennessee nevű fiának pedig második (volt) férje, Jim Toth magyar származású üzletember az édesapja.

A mai napon egy Reese Witherspoon stíluskörképpel ünnepeljük a színésznőt.

Reese Witherspoon Oscar-stílusa

A színésznő 2006-ban, June Carter megformálásáért nyerte el az Oscar-díjat a Nyughatatlan című filmmel. Az akkor 30 éves Reese Witherspoon egy ragyogó pezsgőszínű, selyemszalagokkal és gyöngyökkel hímzett, 1955-ben készült vintage Dior ruhában érkezett az estére.

Reese Witherspoon Oscar stílusa

Reese Witherspoon Oscar-stílusa

Reese Witherspoon válás utáni stílusa

Ryan Philippe és Reese Witherspoon 2006 októberében adták be a válási papírjaikat, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva hét év házasság után. Nem sokkal a válás után a 2007-es Golden Globe-díjátadón jelent meg bomba formában ebben a vibráló Vera Wang koktélruhában.

Reese Witherspoon válás utáni stílusa

Reese Witherspoon válás utáni stílusa

Reese Witherspoon business casual stílusa

A színésznő 2011-ben az ELLE magazin Women in Hollywood partijára vette fel ezt az elegáns nadrágkosztümszettet. Az üzletasszonyként is sikeres Reese Witherspoon ezt az alapvetően inkább férfias stílusú szerelést egy fekete csipkefelsővel lágyította.

Reese Witherspoon az ELLE vacsoráján

Reese Witherspoon az ELLE vacsoráján

Reese Witherspoon pink stílusa

A színésznő neve összeforrt a Doktor Szöszi-filmekkel, és emiatt kicsit a rózsaszín Barbie-stílussal is. De Reese Witherspoon bebizonyította, hogy a rózsaszínű ruhák nem kötelező módon giccsesek vagy olcsó hatásúak. Ebben a csodás Stella McCartney estélyiben jelent meg 2014-ben a Costume Institute Galán.

Reese Witherspoon pink stílusa

Reese Witherspoon pink stílusa

Reese Witherspoon hétköznapi stílusa

De Reese Witherspoon nemcsak a vörös szőnyegen rendelkezik kifogástalan stílussal, hanem a hétköznapok forgatagában is. Mi imádjuk ezt a fehér, áttört mintájú Lovers+Friends szettet a nagy narancssárga táskával.

Reese Witherspoon hétköznapi stílusa

Reese Witherspoon hétköznapi stílusa

Reese Witherspoon ragyogó stílusa

A Vadon sztárja olykor rámegy a csillogásra is, mint például ebben a csodás fekete-ezüst Céline ruhában is tette. A színésznő magabiztos kézzel válogatja ki a számára legelőnyösebb darabokat.

Reese Witherspoon ragyogó stílusa

Reese Witherspoon ragyogó stílusa

Forrás: harpersbazaar.com            Fotó: Getty Images