5 furcsa tény, amit eddig nem tudtál Lady Gagáról

2024. április 10.
Az elmúlt években a világ egyik legnagyobb popikonja, Lady Gaga bebizonyította, hogy a filmezés terén is legalább olyan rátermett, mint a zene világában. De vajon mit lehet még tudni az énekesnőről?
5 érdekesség, amit nem tudtál Lady Gagáról

Két évvel ezelőtt robbant a hír, miszerint Todd Philips óriási sikert arató 2019-es filmje, a Joker folytatásában a főszerepet korunk egyik legnagyobb popikonja, Lady Gaga kapta meg. A Joker előzményfilmjében az énekesnő alakítja majd Harley Quinnt, azonban ez a változat merőben eltér majd attól, ahogyan Margot Robbie formálta meg a karaktert. 

A Joker második részének előzetese, amely a Folie à Deux nevet kapta, a mai napon debütált. A rövid klipben láthatjuk, ahogyan Harley Quinn és Joker találkozik a pszichiátriai intézetben, majd egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A Joker első részétől eltérően, a folytatás egy musical lesz, amely várhatóan 15 számot fog tartalmazni. Ezeknek a többsége már olyan létező dalok feldolgozása lesz, mint például a That’s Entertainment az 1953-as The Bang Wagon musicalből. Nagy várakozás övezi a filmet, nemcsak a Joker „történelme” miatt, hanem a Harley Quinnt alakító popsztár miatt is. Lady Gaga az elmúlt évtizedek során már számtalanszor okozott meglepetést, legyen szó egy dalról, a frizurájáról, az öltözködéséről, vagy egy filmszerepről. Az utóbbi években Gaga azt is bebizonyította, hogy a filmezés terén is legalább olyan rátermett, mint a zene világában. Legutóbb A gyilkos járatban, a Gucci-házban, és a hatalmas sikernek örvendő Csillag születikben láthattuk viszont. De vajon mit lehet tudni az énekesnőről azon túl, hogy rendkívül tehetséges? Most összeszedtünk néhány meglepő tényt róla, amit korábban vélhetően még nem hallottunk.

Lady Gaga a Joker forgatása alatt

Lady Gaga a Joker forgatása alatt

1. Innen származik Lady Gaga művésznevének eredete

Lady Gaga eredeti neve Stefani Joanne Angelina. Középső nevét nagynénje tiszteletére kapta, aki még a születése előtt hunyt el. Az énekesnő művésznevét a Queen 1984-es  „Radio Ga Ga” című slágere ihlette. Egy 2010-es interjúban azt mondta, hogy egykori producere és barátja, Rob Fusari szólította először a Gaga becenéven. Fusari később elárulta, hogy a „Lady Gaga” művésznév azonban egy véletlennek köszönhetően jött létre. Éppen azt szerette volna leírni, hogy „Radio Gaga”, amikor az autokorrekt kijavította „Lady Gagára”.

2. Christina Aguilera énektanárától vett zongoraleckéket 

Gaga fiatalon kezdett el tanulni és zeneileg fejlődni. Mindössze 4 éves volt, amikor édesanyja mindennap zongorázni tanította. Később a sorsnak köszönhetően a legendás énektanár, Don Lawrence unokaöccse 13 évesen meghallotta Gagát énekelni egy boltban, majd összekötötte az énektanárral. Lawrence olyan sztárok edzője volt, mint Christina Aguilera és Alicia Keys. Lawrence kezdetben kételyekkel és félelemmel viszonyult az énekesnőhöz, azonban úgy döntött, hogy mégis ad neki egy esélyt. 

Lady Gaga Christina Aguilera énektanárától vett zongoraleckéket 

Lady Gaga Christina Aguilera énektanárától vett zongoraleckéket

3. Lady Gaga pincérnőként dolgozott

Miután otthagyta a New York-i Egyetemet, Lady Gaga visszaköltözött a szülői házba. Azért, hogy eltartsa magát, pincérnőként dolgozott egy Upper East Side-i étteremben, és sztriptíztáncosként a Lower East Side-on.

4. Azért festette szőkére a haját, mert gyakran azt hitték, hogy ő Amy Winehouse

Lady Gaga eredeti hajszíne barna volt, majd egy időszakban platinaszőke hajjal ismerhette meg a világ. Az énekesnő elmondása szerint azért festette be a haját, mert az emberek gyakran összekeverték Amy Winehouse-szal. 

Azért festette szőkére a haját mert gyakran azt hitték, hogy ő Amy Winehouse

Azért festette szőkére a haját, mert gyakran azt hitték, hogy ő Amy Winehouse

5. Lady Gaga fibromyalgiában szenved, ami miatt le is kellett mondania egy turnét

A Centers for Disease Control and Prevention szerint Gaga fibromyalgiában szenved. A fibromyalgia egy titokzatos betegség, amely állandó fájdalommal jár, és elsősorban az ízületet, izmokat és a lágy szöveteket érinti. Alvási problémákat, fáradtságot, gyakran érzelmi és mentális szorongást is okozhat.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images