A szülinapos Lady Gaga az emlékezetes outfitek királynője

2024. március 28.
Lady Gaga a karrierje elején fülbemászó számai mellett többek között extrém outfitjeiről lett híres. Mutatjuk az énekesnő legelmlékezetesebb szettjeit.
A szülinapos Lady Gaga az emlékezetes outfitek királynője
  • Ma ünnepli 38. születésnapját Lady Gaga.
  • Lady Gaga igazi kaméleon: bármi jól áll neki a legextrémebb szettektől kezdve a csillogó luxusdivatházak legelőkelőbb darabjaiig.
  • Mutatjuk a születésnapos Lady Gaga legemlékezetesebb szettjeit.

Ma ünnepli 38. születésnapját Stefani Germanotta, azaz az ikonikus Lady Gaga. A legtöbb hírességgel ellentétben, akik általában lassan és megfontoltan változtatják meg stílusukat valami merészebb irányba, ő már kezdetektől fogva nem volt hajlandó visszafogni magát. Bodyt viselve, extrém szettekben jelent meg a vörös szőnyegen.

Az évek során Lady Gaga a stílusát a művészete egyfajta kiterjesztéseként kezelte: soha nem titkolózott, azt vett fel amit akart, és mindig alaposan elgondolkodtatott minket, hogy vajon mi inspirálhatta az egyes outfitjeit. És még szó sem esett az ikonikus húsruhájáról! Az énekesnő bebizonyította, hogy mindent tud viselni a legextrémebb szettektől a fényűző estélyikig.

Lady Gaga legemlékezetesebb szettjei:

1. Lady Gaga húsruhája

Lady Gaga az MTV VMA-n írta be magát örökre a divattörténelembe, méghozzá egy mélyebb politikai jelentést rejtő összeállítással. „Ha nem állunk ki amellett, amiben hiszünk, és ha nem harcolunk a jogainkért, akkor annyi jogunk lesz, mint a húsnak a csontjainkon. És nem vagyok egy darab hús.” – mondta az énekesnő az outfitjéről, ami körülbelül 18 kilót nyomott, amit egy fűző segítségével oszlattak el a testén.

Lady Gaga húsruhában

2. Lady Gaga és Breki a béka

Amikor Lady Gagát meginvitálták egy német televíziós szerepléshez, az énekesnő nem aprózta el a megjelenését. A sztár egy Muppet-bábokkal borított Jean-Charles de Castelbajac kreációt viselt, hozzáillő fejpánttal kiegészítve. „Mindig így öltözöm, mert ez inspirálja az életemet” – mondta az interjúban. „Azért öltözöm így, mert az egész életem művészet, és az egész életem egy performansz.” Breki a béka jól láthatóan élvezte a szereplést, később ugyanis elkísérte az énekest a 2009-es MTV Video Music Awards-ra is.

3. Lady Gaga és a masni

Klasszikus Gaga: az énekesnő a Nokia 5800 bemutató buliján egy egyszerű szaténruhát és élénk rózsaszín magassarkú cipőt viselt. A sztár persze itt sem hagyta ki a szettjéből a különleges csavart, amit a hajából készült masnival épített bele a megjelenésébe. Lady Gaga az MTV-nek elmondta, hogy ő maga készítette a kiegészítőt, olcsó póthaj felhasználásával.

Lady Gaga és a hajmasni

4. Lady Gaga és az angol királynő

Lady Gagát az angol királyi család történelme inspirálta, amikor II. Erzsébet királynővel találkozott a londoni Royal Variety Performance-en. A tervező, Atsuko Kudo elárulta, hogy a latex ruha és a hozzáillő fodros gallér elkészítéséhez hét szakemberre és két hétre volt szükség.

Lady Gaga II. Erzsébettel

5. Lady Gaga a Super Bowlon

Lady Gaga óriási válltömésekkel ellátott, metálos egyberészest, egy hozzáillő csizmát és neccharisnyát választott a 2017-es Super Bowl-os belépőjére. A fő esemény azonban nem az öltözéke volt, hanem a látványos ugrása a stadion tetejéről a pálya közepén lévő színpadra.

Forrás: InStyle, Fotó: Getty Images