Céline Dion gyógyíthatatlan betegségének kezdeti tüneteiről mesélt

2024. június 12.
Céline Dion legújabb interjújában mesélt arról, hogyan indult ritka betegsége, hogyan reagáltak fiai a hírre és hogy mit gondol, fog-e még valaha fellépni a közönség előtt.
Céline Dion betegség 2

Céline Dion úgy érezte, rádőlnek a falak.

Épp egy koncert előtti közönségtalálkozóra tartott, amikor úgy érezte, hogy „a folyosó előttem egyre jobban kezd beszűkülni” – nyilatkozta Céline Dion. „Nekitámaszkodtam a falnak és egyszerűen nem értettem, mi történik.”

A kanadai Céline Dion leült egy pillanatra, azt gondolván, biztos csak a vércukorszintje esett le és megivott gyorsan egy pohár narancslevet. A pár perces megpihenés után Céline Dion úgy döntött, mint mindig, hogy a show-nak mennie kell, a rajongói várnak rá. De kiderült, hogy amit ő pár percnek élt meg, a valóságban 2 óra alatt zajlott, a koncertet lemondták, a rajongók pedig már régen hazamentek.

Céline Dion egy ritka autoimmun betegségben szenved

Az 56 éves Céline Dion 2022-ben jelentette be egy szívszorító videóban, hogy stiff-person szindrómában szenved. Ebben neurológiai és autoimmun betegségben szenvedő emberek fokozott izommerevséget, emiatt mozgási és nyelési nehézségeket, izomgörcsöket és kifulladást élnek meg. 

„Amíg az emberek a koncertjegyeiket szorongatva vártak rám, én az életemért küzdöttem” – idézte fel Céline Dion, hogyan teltek a napok 17 évvel ezelőtt, amikor a betegsége első jelei mutatkoztak. Bár ez a szindróma nem halálos, nagyon komoly munkát igényel a beteg és az orvosok részéről is a karbantartása.

Az énekesnőnek három fia van, akik nagyon aggódnak édesanyjukért: a 23 éves René-Charles és a 13 éves ikrek, Nelson és Eddy. A fiúk apja Céline Dion volt férje, René-Charles Angelil, aki 2016-ban hunyt el gégerákban.

Bár Céline Dion nagyon nehezen áll le a munkával, riadt fiai kedvéért betartja az orvosi utasításokat és mindent megtesz egészségéért. „A fiaim így is elvesztették az egyik szülőjüket. Nem akarom megijeszteni őket, komolyan veszem a kezeléseket” – tette hozzá.

Céline Dion és René-Charles Angelil az ikrekkel és az ifjabbik René-Charlesszal

Céline Dion és René-Charles Angelil az ikrekkel és az ifjabbik René-Charlesszal

Még a betegsége elindulása előtt Céline Dion megállapodott egy dokumentumfilm-rendezővel, hogy filmet készítenek róla, főleg a Las Vegas-i fellépései kapcsán. Időközben jött a diagnózis, de Céline Dion nem mondta le a forgatást, hanem beengedte a stábot az életébe, akik rögzítették az énekesnő harcát a színfalak mögött. A világsztár nem adja fel a küzdelmet, fejben már a következő fellépését tervezi.

Az I am: Céline Dion című filmet június 25-én fogják bemutatni a Prime Videón.

Forrás: people.com  Fotó: Getty Images