Depresszióval és anyagi problémákkal küzdött Nicola Coughlan – 5 érdekesség a sztárról, ami meglepetésként fog érni

2024. június 28.
Nicola Coughlan napjaink egyik legnépszerűbb sztárja lett, akit a Bridgerton tett híressé. Ám egyáltalán nem volt sétagalopp az élete. Mutatunk 5 megdöbbentő érdekességet a színésznőről!
Depresszióval és anyagi problémákkal küzdött Nicola Coughlan - 5 érdekesség a sztárról, ami meglepetésként fog érni
  • A 37 éves Nicola Coughlan A Bridgerton családban Penelope Featheringtont alakítja.
  • Nicola Coughlan korábban már szerepelt a Derry Girlsben és a Kurtizánok korában.
  • Összegyűjtöttünk 5 izgalmas érdekességet a színésznőről.

Nicola Coughlan az írországi Galwayben született 1987. január 9-én és 1,55 centiméter magas. Apja az ír hadseregben szolgált, anyja pedig főállású édesanya volt. Van egy bátyja, Kieran és egy nővére, Clodagh. Ötéves korában, amikor megnézte nővére előadását egy iskolai darabban, Nicola Coughlan úgy döntött, hogy színésznő lesz. Angol és klasszikus civilizáció szakon szerzett diplomát a galwayi Ír Nemzeti Egyetemen, majd ezt követően Angliában tanult az Oxford School of Dramában és a Birmingham School of Actingben.

9 évesen, 1997-ben Nicola Coughlan szerepet kapott a Ha harc, hát legyen harc! című thrillerben, de csak 2004-ben kóstolt bele igazán a filmiparba Tom Collins The Phantom Cnut című bosszúvígjátékában. Végül 2018-ban jött a nagy áttörés, mikor megkapta a Derry Girlsben az egyik főszereplő, Clare Devlin szerepét, ám örömét beárnyékolta édesapja halála, aki öt nappal előtte hunyt el.

Jöhet még néhány érdekesség Nicola Coughlan színésznőről?

1. Nicola Coughlan éveken át küzdött anyagi problémákkal 

Nicola Coughlan sok éven át anyagi nehézségekkel küzdött, mire végre megszerezte Clare Devlin szerepét a Derry Girlsben. „A 20-as éveim őrülten kemények voltak” – mondta az Elle-nek. „Mindig tönkrementem. Ha kávét akartam venni, attól féltem, hogy elutasítják a kártyámat. Állandóan stresszeltem.”

2. Nicola Coughlan depressziós volt

Ráadásul az anyagi problémák mellett depresszióval is küzdött Nicola Coughlan. „Nem tudtam felkelni az ágyból. Úgy éreztem, mindenben kudarcot vallottam. Úgy éreztem, semmim sincs, és cserbenhagytam a családomat” – mondta a Glamour UK-nak. „Az ember ezeket a szörnyűségeket gondolja ilyenkor magáról, és ez még rosszabb lett, mert kölcsönt vettem fel, és csak arra gondoltam, hogy adósságba verem magam.” Nicola szerint a depresszióból való kilábalás hosszú és nehéz folyamat volt, amiben a családja volt a segítségére.

3. Nicola Coughlan egy látszerésznél dolgozott, mielőtt színpadi színésznő lett belőle

Anyagi nehézségei miatt többször is hazaköltözött Nicola Coughlan az írországi Galwaybe, hogy részmunkaidőben egy látszerésznél dolgozzon, és talpra álljon. Ezalatt az idő alatt válaszolt egy nyílt casting felhívásra a Twitteren. A londoni The Old Vicben a Jess és Joe Forever színdarabhoz kerestek embereket, és meg is kapta Jess szerepét. Első fellépése 2016 szeptemberében volt, egy országos turné előtt.

4. Nicola Coughlan nyilvánosan vág vissza a kritikusoknak

Miután megjelent a Miss Jean Brodie virágzása című darabban a londoni Donmar Warehouse-ban, a British Theatre Guide kritikusa, Philip Fisher a kritikájában Nicolát „túlsúlyos kislányként” írta le. Ugyanez a kritikus korábban „kövérként” emlegette a színésznőt a Jess és Joe Foreverről írt recenziójában. Nicola Coughlan 2018-ban stílusosan vágott vissza a Twitteren a kritikusnak, hogy menjen el még egyszer a darabjára, de akkor már a színészi teljesítményét nézze, nem pedig a testét.

Nicola Coughlan megvédi magát azokkal szemben, akik a testét kritizálják

Nicola Coughlan megvédi magát azokkal szemben, akik a testét kritizálják

A The Guardian számára is írt egy megrendítő cikket, amiben azt üzente a kritikusoknak, hogy „a Derry Girlsben és a színpadon végzett munkám miatt ítéljenek meg, ne a testem miatt”.

5. Nicola Coughlannak aranyszíve van és sokat jótékonykodik

Az utolsó érdekesség a Bridgerton sztárjával kapcsolatban, hogy 2015-ben kampányolt az azonos neműek házasságának Írországban történő legalizálásáért. Emellett kiáll a nők jogaiért és az LMBTQ+ közösségekért. 2019-ben pedig a British Academy Film and Television Awards díjátadón viselt rózsaszín Alex Perry ruháját elárverezte, hogy pénz gyűjtsön Írország egyetlen gyermekhospice-ának. Továbbá 2024-ben Nicola Coughlan több mint 1,8 millió dollárt gyűjtött össze a Palesztina Gyermeksegélyező Alap számára az Instagramon keresztül.

Forrás: Popsugar, Fotók: Getty Images