Katalin hercegné nyaralni készül, és ez jót sejtet az egészségi állapotára nézve

2024. augusztus 07.
Katalin nyári tervei a brit királyi család rajongói szerint jelentős mérföldkövet sejtetnek a hercegné egészségi állapotát tekintve.
Katalin hercegné egészség

Évszázados hagyomány a nyári kiruccanás a Balmoral kastélyba a brit királyi család életében. Reményre ad okot, hogy Katalin hercegné egészségi állapota, úgy tűnik, lehetővé teszi, hogy ez idén se legyen másképp.

Katalin hercegné még ebben a hónapban csatlakozik a királyi családhoz Balmoralban, ami a rákdiagnózisa óta a leghosszabb utazását jelenti. Vilmos herceg és Katalin hercegné rendszeres látogatói az 50 000 hektáros birtoknak (amelyen összesen 150 épület áll!), 2011-es esküvőjük óta minden nyarat ott töltöttek. Meglepő módon azonban mikor Vilmos, Katalin és gyerekeik eljutnak Balmoralba, az öttagú család általában nem a fő kastélyban száll meg. Ehelyett jellemzően a birtokon található Tam-Na-Ghar nevű szerény, háromszobás házikót választják.

A szülők nyár végén valószínűleg elviszik György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget is a skót felföldi birtokra, ahol lehetőségük lesz találkozni a rokonokkal. Ez lesz az első nagycsaládos útjuk a királynő, Erzsébet halála óta – Katalin márciusban jelentette be, hogy kezeléseken vesz részt. Azóta a hercegné többnyire a windsori birtokon lévő Adelaide Cottage-ban lakik, és időnként ellátogat a norfolki Anmer Hallba.

katalin hercegné, egészség, nyaralás)

Katalin hercegné egészségi állapota ismét lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a családjához skóciai nyaralásukon

A hercegné férjével és három gyerekükkel, valamint apósával, Károly királlyal és Kamilla királynéval együtt nyaral majd Északkelet-Skóciában. A hosszú útra való elhatározása arra utal, hogy a diagnózist követően Katalin jó úton halad. Júniusban Katalin egy megható üzenetet osztott meg a nyilvánossággal. Ebben elárulta, még nincs túl a nehezén, vannak jobb és rosszabb napjai, kezelése pedig még néhány hónapig folytatódik. 

Vilmos gyerekkora óta Balmoralban nyaral, Katalin hercegné számára pedig ez akkor vált hagyománnyá, amikor 2011-ben összeházasodtak. György, Sarolta és Lajos, akárcsak az apjuk, születésük óta minden évben elutazik a skót birtokra. A helyszín fontos szerepet játszik Vilmos életében, hiszen ide fűződnek legmeghatározóbb gyerekkori emlékei – a legszebbek és a legszomorúbbak is.

Ő és öccse, Harry herceg 1997-ben Balmoralban voltak, amikor megkapták a lesújtó hírt, hogy édesanyjuk, Diana meghalt. Amikor pedig a néhai királynő 2022-ben elhunyt, Vilmos utalt a Balmoralban töltött különleges pillanatokra. „A királynő bölcsessége és megnyugtató kisugárzása az ötödik évtizedemben is hasznomra vált. Feleségem húsz éven át élvezhette tanácsait és támogatását. Három gyerekem vele nyaralhatott, és olyan közös emlékeket szerezhettek, amelyek egész életüket végigkísérik.”

Forrás: Mirror, fotó: Getty Images