Katalin hercegné egy szívszorító levélben törte meg a csendet a rákkal való küzdelme közepette

2024. június 10.
Katalin walesi hercegné egy szívhez szóló levélben kért elnézést az Ír Gárdától – a brit hadsereg gyalogos gárdaezredétől –, amiért kihagyta az éves Trooping the Colour esemény utolsó próbáját, és sok szerencsét kívánt az ezrednek.
Katain hercegné levele

Hamarosan megrendezésre kerül a Trooping the Colour, azaz százlós díszszemle nevű esemény, ami minden évben az uralkodó hivatalos szülinapi ünnepségére esik. Mint az ír gárda ezredese, ezen a felvonuláson Katalin hercegné is részt szokott venni. Most azonban Katalin hercegné levélben jelentette be, hogy nem csak a Trooping the Colourt, de annak a főpróbáját is kihagyja.

„Szerettem volna írni, hogy tudassam önnel, mennyire büszke vagyok az egész ezredre az ezredparancsnoki szemle és a zászlós díszszemle megrendezése előtt” – írta Katalin hercegné a levélben. „Nagyra értékelem, hogy mindenki, aki idén részt vesz a rendezvényen, hónapokig gyakorolt, és sok órát áldozott arra, hogy az egyenruhája és a gyakorlatai kifogástalanok legyenek.”

Katalin hercegné a tavalyi zászlós díszszemlén

Katalin hercegné a tavalyi zászlós díszszemlén

A levelet azzal folytatta, hogy az ír gárda ezredeseként betöltött szerepe megtiszteltetés a számára, és reméli, hogy nagyon hamar újra képviselheti az ezredet. Katalin hercegné a levéllel elnézést kért, amiért idén kihagyja az eseményt. 

A walesi hercegné távollétére azért kerül sor, mert továbbra is próbál távol maradni a nyilvánosságtól, hogy a gyógyulásra tudjon fókuszálni. Egy március 22-én megosztott videóüzenetben Katalin hercegné azt mondta, hogy a rákdiagnózis „hatalmas sokk” volt a számára, és hogy neki és családjának időre volt szüksége, hogy feldolgozzák a hírt. A háromgyermekes anya elmondta, hogy „megelőző kemoterápiás kezelésen” fog részt venni.

@marieclairehun

Katalin hercegnéért az egész világ szinte egy emberként aggódik és most végre jó hírek érkeztek az állapotát illetően. Olvass bővebben a hercegnéről és állapotáról a marieclaire.hu-n! #katemiddleton#royalfamily#katalinhercegné

♬ Love Of My Life – Metrow Ar

Forrás: Time Fotó: Getty Images