Ezek a legnagyobb turistacsapda városok egy kutatás szerint

2023. június 03.
Túlzsúfoltak, mindenhol szerepelnek, mint azok a helyek, amiket mindenképpen látnod kell. Ám gyakran nem éri meg a fáradtságot. Egy tanulmány most rangsorba rakta a legnagyobb turistacsapda városokat.
Ezek a legnagyobb turistacsapda városok egy kutatás szerint
  • A VacationRenter nevű oldal több mint 800 rendszeresen utazó embert kérdezett meg a turistacsapda helyekről.
  • Amerikában Los Angeles, Las Vegas és Orlando bizonyult a legnagyobb turistacsapdának.
  • Európában Párizsé lett a kétes dicsőség.

Az utazási influenszerek, ha egyszer beteszik a lábukat egy helyre, ott garantáltan véget érnek a nyugodt nappalok és éjszakák. Nagyon gyorsan ellepik a turisták az addig rejtett gyöngyszemeket is.

Drága, túlzsúfolt és zajos – ez a három legfontosabb ismérve egy turistacsapda városnak. Legalábbis a VacationRenter közvéleménykutatása szerint. Az utazásszervező weboldal felmérésében arra volt kíváncsi, melyek a világ legnagyobb turistacsapda városai

Turistacsapdák Amerikában

Los Angeles a legnagyobb turistacsapda város a kutatás szerint

Los Angeles a legnagyobb turistacsapda város a kutatás szerint

Az amerikai városok közül Los Angelest, Las Vegast és Orlandót nevezték meg a legnagyobb turistacsapdákként a megkérdezettek. Los Angelest azért tartják annak, mert nagyon forgalmas és túlárazott, míg Las Vegasnál a kaszinók húzzák le a turistákat legjobban. Orlando a vidámparkok miatt érdemelte ki a közvélemény-kutatásban az előkelő harmadik helyet a legnagyobb turistacsapda városok rangsorában.

Európai turistacsapdák

Európában Párizs lett a legnagyobb turistacsapda város

Európában Párizs lett a legnagyobb turistacsapda város

Persze Európában is szép számmal találtak olyan városokat, amiket turistacsapdának nevezhetünk. A kétes dicsőség Párizsé lett. Bár szépségét és romantikáját versekbe foglalták, sokan sznobnak tartják, drágának és túlzsúfoltnak.

Az európai városok közül Róma a második helyezett, míg London a harmadik. Meglepő, hogy Velence csak a negyedik helyre futott be, pedig ha zsúfolt úti célokról van szó, mindig az itáliai várost hozzák példának. 

Megfigyelhető, hogy Olaszország legnépszerűbb üdülőhelyei szép számmal szerepelnek a turistacsapda városok ranglistáján. Többek között Firenze, Nápoly és Milánó is felkerült a rangsorra. 

Ha olyan helyet keresünk, ahol nyugodtan pihenhetünk, úgy fest, Észak-Európába kell mennünk. A skandináv városok közül egyedül Amszterdam került be a turistacsapdák ranglistájába.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash