- Ami az ősznek a mézeskalács fűszer és a forró csoki a télnek, nyáron az az Aperol spritz.
- A Hugo spritz a népszerű nyári koktél olasz unokatestvére, alapja a Prosecco, a jég és a friss citrom.
- Mutatjuk, hogyan készíthetjük el otthon egyszerűen!
Nem újdonság a Hugo spritz, de 2023 nyarán robbant be igazán a népszerűsége, köszönhetően a TikTok-nak. Az Aperol spritz olasz unokatestvérének is tekinthetjük ezt a nyári koktélt. Annyiban valóban hasonlítanak, hogy mindkét ital tartalmaz proseccót, szódát és citromot.
Honnan ered a Hugo spritz?
2005-ben készítette el először egy olasz mixer, Roland Gruber a Hugo spritz nevű koktélt. Az ital azóta is a nyár egyik slágere Olaszországban, ám a világ csak idén ismerte meg igazán, köszönhetően a közösségi oldalaknak, főként a TikTok-nak. Bár az Aperol spritz sokkal népszerűbb, mégis érdemes kipróbálni a Hugo spritz-cet is.
Mindkét koktél alapja a proseccó, szóda és citrom, ugyanakkor a Hugo spritz édesebb, virágosabb zamatú köszönhetően a bodzalikőrnek (St. Germain) és friss mentának. Igazán frissítő, buborékos és nyári változata a narancsos Aperol spritz-nek, ráadásul hiányzik belőle utóbbi keserűsége is.
@cookist #hugospritz in 30 secondi? É possibile 😍 #imparacontiktok #cucinati #perte #neiperte #drink #cocktail #aperitivo
Hogyan készül a Hugo spritz?
Ha az édesebb ízvilágú koktélokat szeretjük inkább, mindenképp tegyünk egy próbát akár otthon is a Hugo spritz-cel a nyáron. Mutatjuk, mi kell hozzá és hogyan készül!
Hozzávalók a Hugo spritz-hez:
- 30 ml klub szóda
- 15 ml St. Germain (bodzalikőr)
- 120 ml Prosecco
- 1 citrom
- friss menta
Elkészítése:
- Tegyünk a koktélos pohár aljára egy friss mentaágat.
- Öntsük rá a St. Germaint, keverjük meg a levelekkel.
- Tegyünk rá jeget, majd öntsük rá a proseccót, klub szódát és ezután tegyük a tetejére a citromkarikát.
- Keverjük fel és már ihatjuk is a Hugo spritz-et!
Forrás: Popsugar, fotó: Unsplash