„Néha csak hallgatom, ahogy valaki nyöszörög” – ezért szeretik a nők szex közben a mocskos szavakat

2024. július 13.
Egyeseknek idegen, másoknak viszont hallatlan gyönyört okozhat az, ha a párjuk mocskos szavakat súg a fülükbe szeretkezés közben. Szakértők és hétköznapi nők árulták el, miért szeretik annyira!
Meglepő oka van annak, miért szeretik a nők szex közben a mocskos szavakat
  • Vannak nők, akik kifejezetten beindulnak attól, ha szex közben mocskos szavak hangzanak el vagy különböző érzéki hangokat hallanak.
  • Elizabeth Perri és Jennifer Litner szexterapeuták elárulták, mitől lehet ez olyan vonzó a nők számára.
  • Három hétköznapi nő is megosztotta, miért olyan élvezetes számukra a mocskos szavak és a szexi hangok használata az ágyban.

Mindannyian mások vagyunk és különböző dolgok indítanak be minket: a csók, az erogén zónák izgatása, a nyögés, a harapás, a hajhúzás és így tovább. Egyes nőket kifejezetten a hangok hoznak lázba, és fokozott szexuális élvezetet ad nekik az, ha a partnerük a fülükbe nyögdécsel, liheg vagy éppen hosszasan ecseteli, mi mindent szeretne tenni a kedvese a testével. Ezt szexuális auralizmusnak hívják, mikor valaki beindul a hangoktól.

Miért szeretik a nők szex közben a mocskos szavakat a szakértők szerint?

Elizabeth Perri klinikai szakpszichológus és okleveles szexterapeuta szerint „a szexuális izgalomban szerepet játszó hangok közé tartozik a nyögés, a légzési minták megváltozása, a partner hangja, az érzéki hangok (pl. csók, nyalás), valamint a verbális kommunikáció, például a vágy kifejezése és a mocskos szavak használata.”

Jennifer Litner okleveles szexterapeuta a hangokat az egyik legfontosabb érzéknek írja le, ami fokozhatja az izgalmat, különösen a nők esetében. Elmélete szerint az audio erotika előnyben részesítése a videóval szemben annak a ténynek tudható be, hogy a mainstream pornó nagy része férfiközpontú, és kiábrándító lehet, mivel a nők testét tárgyiasítják.

„A nők vonzóbbnak találhatják az audio erotikát, mert lehetővé teszi számukra, hogy jobban kihasználják képzelőerejüket és kreativitásukat, anélkül, hogy negatív érzelmeket éreznének a tárgyiasítással kapcsolatban” – teszi hozzá a szakértő. De természetesen nemtől függetlenül bárkit beindíthatnak a mocskos szavak.

Hogyan kezdjük el szex közben becsempészni a mocskos szavak használatát?

Ha szeretnénk bevezetni a szexbe a mocskos szavak használatát, először is osszuk meg a vágyunkat a partnerünkkel. Utána Dr. Perri azt javasolja: helyezzük a hangsúlyt a hangokra, és merjünk bátrabban nyögdécselni, hangot adni annak, hogy élvezzük a szexet. Utána jöhetnek az egyszótagos szavak, mint amilyen az „igen”. Amikor már egy-két szóban bátran ki meritek fejezni magatokat, elkezdhetitek leírni, mi az, amit szeretnétek. Például: „Ez olyan jó érzés” vagy „Imádom, ha így érintesz meg”.

A mocskos szavak használata nem feltétlenül arról szól, hogy vulgárisan fejezzük ki magunkat szex közben. Magán a kommunikáción van a hangsúly: elmondani a partnerünknek, hogy mit szeretnénk vele tenni, és mit szeretnénk, hogy ő mit tegyen velünk. Ezek az információk jobbá tehetik a szexuális együttléteket.

A mocskos szavak használata szex közben izgalmasabbá teheti az együttléteket

A mocskos szavak használata szex közben izgalmasabbá teheti az együttléteket

Három nő megosztotta, miért szereti, ha szex közben mocskos szavakat vagy izgató hangokat hallgatnak

Mina, 20 éves, Egyiptom

Valójában az audio erotika hallgatása során tudtam meg, hogy szeretem a hangokat szex közben. Amikor valaki suttog, nyög vagy mond valamit közvetlenül a fülembe… őszintén, ANNYIRA beindulok tőle! Mikor kedvet kapok az önkielégítéshez, néha csak hallgatom, ahogy valaki nyöszörög! Korábban is használtam audio erotikát egy partnerrel, és együtt hallgattuk a vonaton hazafelé. Ez egy nagyon szórakoztató módja annak, hogy a párok megfűszerezzék a dolgokat.

Aishee Chowdhury, 29, Berlin

A mocskos szavak nem szükségesek ahhoz, hogy jól érezzem magam, de olyan katalizátor, ami fokozza a szex élményét. Imádom, ha valaki a fülembe súg, és fokozatosan, szinte drámaian elmondja, mit akar velem csinálni. És amikor az illető nyögdécsel, az is hihetetlenül beindít. Szeretem hallani, mikor szex közben azt mondja „ez az” vagy „igen”, mert olyan bátorítóak!

Aakansha, 25 éves, India

Úgy gondolom, hogy a mocskos szavak használata megadja az alaphangot, és nagyszerű érzelmi és mentális teret ad olyan dolgok kimondásához, amelyeket általában nem mondanánk ki, mert félénkek vagyunk. Sok intimitást hoz az ágyba. Az, hogy engedelmeskedjek a szavainak, vagy bókokkal árasszam el abban a pillanatban, olyan dolog, amit nem cserélnék el a világért sem. Sajnos nincs benne részem annyiszor, mint amennyiszer szeretném, de jobban érzem magam olyankor, amikor csináljuk.”

Forrás: Allure, Fotó: Getty Images