Sarolta hercegnő álnevet használ, hogy normális gyerekként élhessen

2024. augusztus 02.
Bár a királyi családba született, Sarolta hercegnő is olyan gyerek szeretne lenni, mint a hétköznapi társai. Ennek érdekében az iskolában nem az eredeti nevét használja.
Sarolta hercegnő neve

Őkirályi Fensége és Sarolta Erzsébet Diána – nem átlagos elnevezések ezek egy kilencéves kislány számára. Sarolta hercegnő nem véletlenül döntött úgy, hogy iskolatársaival más, egy ezeknél egyszerűbb és kevésbé fellengzős néven hívatja magát.

Mielőtt Windsorba költöztek volna, György herceg és Sarolta hercegnő is a dél-londoni Thomas’s Battersea iskolában tanultak, ahol királyi státuszuk ellenére bennfentesek szerint a gyerekekkel ugyanúgy bántak, mint bárki mással. Ezt Katalin és Vilmos teljes mértékben támogatják. Állítólag kétségbeesetten szeretnék, ha a gyerekeiknek minél „normálisabb” gyerekkoruk lenne. Az egyik módszerük ennek érdekében az, hogy Sarolta hercegnőt egy másik néven illetik az iskola falain belül.

Sarolta hercegnő teljes neve Charlotte Elizabeth Diana (Sarolta Erzsébet Diána), hivatalos címe pedig ő királyi fensége, Sarolta cambridge-i hercegnő. Bármelyik megnevezésről is van szó, nehezen elképzelhető, ahogy osztálytársai ezek valamelyikét használják a játszótéren. Ezért idősebb bátyja és a család többi tagjának nyomdokaiba lépve a szülei titulusát kezdte el használni vezetéknévként. Így az iskolában egyszerűen Cambridge Sarolta (Charlotte Cambridge) néven ismerik.

Sarolta hercegnőt egy másik néven illetik az iskola falain belül.

Sarolta hercegnőt egy másik néven illetik az iskola falain belül.

Hasonlóképpen, György valójában György Sándor Lajos, illetve ő királyi fensége, György cambridge-i herceg – de a Cambridge György (George Cambridge) nevet használja. Apjuk, Vilmos és nagybátyjuk, Harry herceg ugyanezt a logikát használták nevüknél, Károly címét – Wales – használták vezetéknévként.

De a Cambridge Sarolta nem az egyetlen név, amit a hatéves lánynak adtak az évek során. Egy családi videóból kitudódott Sarolta hercegnő beceneve. Miközben a gyerekek a kertben hintáztak, Vilmos odaszólt a lányának – ám Sarolta helyett Mignonette-nek hívta. Korábban Katalin is aranyos becenevet használt a lányára: 2019-ben egy fültanú elcsípte, ahogy a hercegné Lottie-ként hivatkozott Sarolta hercegnőre.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images