Imádni fogod, bármilyen furcsán hangzik: az elvált anya stílus a lakberendezés slágere idén ősszel

2024. szeptember 19.
Emlékszünk még Julia Robertsre az Ízek, imák, szerelmek című filmből? Az elvált anya stílus alapérzését pont ez a sorsfordító élethelyzetek utáni újjászületés inspirálta. A TikTokon indult természetesen az elvált anya stílus is a lakberendezésben és lakásdekorációban. De miért és hogyan érdemes beépítenünk a saját otthonunk őszi dekorációjába is?
Elvált anya stílus lakberendezés
  • Az őszi dekoráció legmeghatározóbb trendje idén az elvált anya stílus, legalábbis a TikTok szerint.
  • A lényeg, hogy a nők olyan tárgyakkal veszik körül magukat az otthonukban, ami boldoggá teszi őket, amitől jobban érzik magukat.
  • Kristálycsillárok, filmplakátok, makramé tányéralátét az asztalon – ez mind előkerülhet, ha mi is elvált anya stílusban dekorálunk idén ősszel.

Ha meg akarjuk határozni, miből is áll az elvált anya stílus mint lakásdekorációs irányzat, úgy foglalhatjuk össze, hogy minden olyan tárgyat magunk köré gyűjtünk idén ősszel az otthonunkban, amitől jobban és boldogabban érezzük magunkat. Akár rózsaszínre is festethetjük a bejárati ajtót – amibe tudjuk, hogy a volt párunk sosem egyezett volna bele, de mi régóta vágytunk rá. Jöhetnek virágos ülőpárnák, amik csak nekünk tetszenek, vagy éppen csoda szép gyertyák, amiktől a nappalink lágy vanília oázisként hívogat.

Az elvált anya stílus csak rólunk szól az otthonunkban

@allthingsandream

I like it here – ☁️ #divorcedmom

♬ Creep – Radiohead

Logikus, hogy ha elváltunk, már senki sem mondja meg nekünk, milyen képeket rakhatunk a falra. Vagy egyáltalán, befesthetjük akár zsályazöldre is az egész konyhát. Az otthonunk terei kompromisszum nélkül csak rólunk szólnak, csak a miénk.

Mivel ahány nő, annyi személyiség, az elvált anya stílus sem egyetlen jól meghatározható lakberendezési trend, inkább egy életérzés. Ha nekünk a természetes fapadló tetszik, vagy éppen a kagylós dekoráció, nem kritizálja senki. Vagy esetleg a virágok a kedvenceink? Bármit megtehetünk, ami a mi saját ízlésünket tükrözi a lakberendezésben.

Miben más az elvált anya stílus az elvált apától?

Az elvált anya stílus lényege a lakberendezésben, hogy olyan dolgokkal dekorálunk, amit tényleg szeretünk és csak rólunk szól

Az elvált anya stílus lényege a lakberendezésben, hogy olyan dolgokkal dekorálunk, amit tényleg szeretünk és csak rólunk szól

Mivel általában úgy tartják, hogy a férfiak önállóan képtelenek egy lakás otthonná formálására, ez az előítélet megjelenik az elvált anya stílus esetében is. Az elvált anya stílus alapvetően egy ízléssel bútorozott, szépen dekorált otthont jelent, ami tiszta, biztonságos menedék.

Az elvált apa stílus mögé inkább egy félig-meddig felszerelt, össze-vissza bútorokkal berendezett hely, ahol papírtányérokon pizzamaradék hever, és a hűtőben csak egy doboz ketchup árválkodik.

@yrzth

its missing the beers

♬ creep – star! ★

Nem kell elvált anyának lennünk az elvált anya stílushoz

A jó hír, hogy ha idén ősszel elvált anya stílusban szeretnénk dekorálni a lakást, nem kell elvált anyának lennünk. Egyszerűen csak meg kell engednünk magunknak, hogy olyan dolgokkal rendezzük be az otthonunkat, amit szeretünk, függetlenül attól, hogy azt esetleg mások túlzásnak vagy éppen nevetségesnek, esetleg gyerekesnek tartják.

Hiszen a cél nemes: olyan otthonba hazamenni, ami hívogató, megnyugtató, és a család minden tagja otthon érzi magát, akár egyedülálló anyák vagyunk, akár nem.

Forrás: Popsugar, TikTok, Fotó: Getty Images