100 első randin voltam – ezt a 6 leckét tanultam meg belőle

2024. október 19.
Első randira menni mindig nagyon izgalmas és stresszes egyszerre, hiszen valóban rengeteg múlik az első benyomáson. Az első randinak speciális szabályai vannak, amiket nem árt ismerni, ha még mindig keressük a párunkat – ebben segít a cikk szerzője, aki 100 első randi után szűrt le 6 fontos tanulságot.
elso-randi-tiltott-temak
  • Az első randik az első benyomásról szólnak, épp ezért nagyon is nagy tétje van a legelső találkozásnak.
  • Hogyan kell viselkedni egy első randin és hogyan „olvassuk” partnerünk viselkedését? Az első randiknak nagyon is megvannak a maguk titkos szabályai.
  • Lindsay Tigar újságíró összesen 100 első randin vett részt – és ezek alapján le is szűrt 6 fontos tanulságot.

Mit vegyek fel, hová menjünk, hogyan viselkedjek, meddig mehetek el? Rengeteg kérdés merülhet fel egy izgalommal és szorongással átitatott első randi kapcsán, amin egy potenciális kapcsolat – sőt, akár életre szóló szerelem – jövője múlhat. Nem kérdés, hogy nagy a tét, épp ezért azonban érdemes is vigyázni, hiszen egy első randi nem feltétlenül tükrözi a hétköznapok realitását vagy akár partnerünk valós személyiségét. Ha még mindig keressük az igazit, nem árt tisztában lennünk vele, hogyan álljunk egy újabb első randihoz: ebben segít Lindsay Tigar, aki összesen 100 első randi után írta meg a 6 legfontosabb leckét, amit a találkozók által tanult. Ezeket pedig szerencsére az olvasóival is megosztotta!

6 fontos lecke 100 első randi alapján

1. Nem minden igaz, amit egy első randin hallasz

Lindsay Tigar keserű tapasztalata szerint a férfiak gyakran tesznek túlzó ígéretet a jövővel kapcsolatban egy első randin. Házasság, gyerekek, fehér kerítéses családi ház… természetes, hogy a férfiak is álmodoznak ilyesmiről, és jól tudják azt is, hogy sok nőt levesznek vele a lábukról egy első randin. Ne felejtsük el, hogy az első randin mindenki szeretne imponálni, ezért nyugodtan vonjunk gyököt a nagyszabású ígéretekből.

2. Türelmesen az üzenettel…

Az örök kérdés: mikor írhatunk a másiknak egy jól sikerült első randi után? Tigar szerint jobban járunk, ha türelmesek vagyunk és – bármennyire ódivatúnak is tűnik – megvárjuk, amíg a férfi ír. Így biztosan nem fogjuk marcangolni magunkat azért, hogy vajon túlzásba estünk-e az smsünkkel. Persze ez egyáltalán nem kőbe vésett szabály, hiszen egy valóban jól működő kapcsolatnál nem ezen fog múlni a siker.

3. Ne aggódj: nem vagy túl sok

A legtöbben rengeteget szoronganak azon, hogy túl sokat flörtölnek, túl sokat nevetnek, túl sokat beszélnek az első randin. Tigar azt tanácsolja, ne aggódjunk rajta, hogy valami „túl sok” belőlünk. Nyugodtan adjunk önmagunkat, hiszen akinek igazán tetszünk, az önmagunkért fog szeretni minket.

4. Adj egy második esélyt

Lehetséges, hogy egy első randin még nem érzel elsöprő érzelmeket vagy azt a bizonyos „szikrát”. Ettől függetlenül érdemes lehet adni még egy esélyt, ha szimpatikus a partnered és látsz benne lehetőséget. Nagyon kártékony mítosz, hogy a szerelemnek első látásra kell történnie, hiszen az érzelmek nagyon gyakran csak idővel, a másik mélyebb megismerése nyomán alakulnak ki. Hallgassunk az ösztöneinkre és várjunk egy kicsit a nagy bummra – érdemes!

4-dolog-elso-randi-lelombozo

5. Semmivel nem tartozol

A nők gyakran érzik magukat kínosan egy első randin, ha nem viszonozzák a másik érzéseit, gesztusait. Ahogy Tigar is hangsúlyozza, nagyon fontos tudatosítani, hogy egyáltalán semmivel nem tartozunk egy potenciális partnernek. Hiába hívott meg egy drága vacsorára vagy három koktélra, hozott virágcsokrot és bókolt, ha nem szeretnénk, nem kell találkozunk vele többé. És semmiféleképpen nem kell semmi olyat megtennünk, amit nem akarunk…

6. Ne a félelem vezéreljen

Tigar szerint nagyon sokan azért randevúznak, mert rettegnek a magánytól. Ez a motiváció azonban könnyedén rányomhatja a bélyegét az első randira. Tigar azt javasolja, inkább a kíváncsiság és az ismerkedés vágya vezéreljen, ha randizni megyünk, közben pedig törekedjünk rá, hogy egyedül, szingliként is teljesnek és magabiztosnak érezzük magunkat. És hogy megtaláljuk a boldogságunkat a párkapcsolatokon kívül is.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images