Divatos funkcionalitás – Őszi alaparabok futáshoz

2022. október 08.
Kényelmes, praktikus és megfelel az időjárásnak – így lehet leginkább összegezni az őszi futóruha titkát, de azért egy picit a külsőségekre is adhatunk. Pláne, hogy gyönyörű futófelszerelések közül válogathatunk.

Attól, hogy változik az időjárás, még nem kell felhagynunk a sportolással, sőt, ha most, ősszel gondolkodunk rajta, milyen lehet reggeli futással indítani a napot, vagy estefelé kifutni magunkból a felgyülemlett stresszt, szintén érdemes belevágni a dologba. Megfázni nem fogunk, az egész csak a megfelelő futófelszerelésen múlik.

Esős, szeles időben, 10-15 fokban elkelnek a hosszú nadrágok, ám még nem szükséges a téli, bélelt típus. Nem cél, hogy kellemes meleg legyen benne már futás elején, hiszen akkor biztos, hogy jobban kiizzadunk és könnyebben megfázunk. A megfelelő méretű, típusú sportmelltartót semmiképp se felejtsük el, póló helyett azonban már jobb hosszú ujjú technikai felsőt húzni, és ha érzékeny a torkunk, jöhet mellé egy könnyű csősál is.

Ha szeretnéd, hogy semmi se állítson meg, egy futódzsekit jobb beszerezni, illetve hasznos, ha van egy futómellényünk is. Nem kell mindent magunkra venni, ám ahogy folyamatosan hűl az idő, úgy lesz mind hasznosabb a réteges öltözködés.

Fekete futómellény – H&M 11 995 Ft – Futóöv kulaccsal New Balance / answear.hu 9630 Ft – Rózsaszín-fekete női kabát futáshoz – Decathlon 24 990 Ft – Szürke futócipő – Skechers 68 990 Ft – Lila edzős legging – Reebok / answear.hu 23 990 Ft – Pink-fekete futócipő – Puma 46 990 Ft – Hosszú futónadrág – Asics / Nyúlcipő Bolt 18 193 Ft – Multifunkciós kendő – Decathlon 1990 Ft

Ha a futósapkát még soknak érzed, egy fejpánt is elegendő lehet, a praktikus kiegészítők közt pedig jó, ha van ilyenkor már egy magunkra csatolható LED-lámpa. Ősszel hamarabb sötétedik, reggel később pirkad, sok esetben biztonságosabb vele a futás.

Női esőkabát futáshoz – Decathlon 24 990 Ft – Futónadrág oldalsó csíkkal – Under Armour / Nyúlcipő Bolt 23 992 Ft – Csősál futáshoz – Buff / answear.hu 8 220 Ft – Fehér futócipő – HOKA / About You 41 293 Ft – Női hibrid termodzseki – Tchibo 18 995 Ft – Női hosszú ujjú funkcionális felső – Tchibo 7495 Ft – Mintás sportnadrág – H&M 6495 Ft – LED-es öv – Tchibo 5295 Ft – Futócipő – Nike 129,99 €

A futócipő-választás kardinális kérdés, amit nem érdemes elkapkodni. Szebbnél szebb színű, formatervezett darabok közül válogathatunk, ám tartsuk szem előtt, hogy most a funkcionalitás az, ami prioritást élvez. Érdemes szakboltokban érdeklődni, hozzáértők tanácsát kikérni, hiszen nemcsak az  számít, hogy terepen vagy betonon futunk, de az is, milyen a testalkatunk, súlyunk, hogyan lépünk, miként emeljük a lábunkat, vagy az, van-e bármilyen sérülésünk, amire extrán figyelni kell.

Ezt olvastad már?