Egy mediterrán nyaralás varázslatos atmoszférája hívta életre Eva Remenyi új kollekcióját

2023. június 03.
A Vacation kollekciót egy mediterrán nyaralás varázslatos atmoszférája hívta életre. A fő inspirációt egy hatalmas törött amfora adta, amit egy kis tengerparti halászfaluban mosott partra a sós tenger, mielőtt évszázadokon át a jelenlegi formájára koptatott.

Az amfora az ókori kultúra egyik legrégebbi jelképe, amely emlékeztet minket a kultúrák közötti átjárhatóságra és a múltbéli hagyományokra. Ez a nőies, befogadó motívum végigkíséri a kollekciót, de emellett megjelennek régi korok használati tárgyait idéző tálak, hajóláncok és egy rusztikus felületű üveggyöngy is, amely a titokzatos, mélykék tengerre reflektál. 

A kollekció egy különleges utazásra hív, ahol a nyári vakációt egy régi világ színfalai között, modern köntösben élvezhetjük. Fő üzenete, hogy szakadjunk ki a rohanó hétköznapokból, lassítsunk le és töltődjünk fel a minket körülvevő egyszerű és természetes dolgokból. A tökéletlenül tökéletes darabok segítenek, hogy a mediterrán életérzés mentén újra kapcsolódjunk a természettel és önmagunkkal. 

Az egyes ékszerek viaszveszejtéses módszerrel készültek aranyozott réz, illetve ródiumozott ezüst változatban. A kollekcióban található újrahasznosított, kék üveggyöngyöket egy speciális technikával olvasztanak újra, régi, porrá zúzott gyógyszeres üvegekből.

28 fotó megtekintése