A legszebb menyasszonyi ruha ihlette szettek a vörös szőnyegről

2024. február 15.
Idén hódítanak a sztárok körében a menyasszonyi ruha inspirálta outfitek, melyek bebizonyítják, hogy a nagy napon kívül is érdemes hófehérbe bújni.
  • Úgy tűnik, a sztárok esküvői lázban égnek 2024-ben, legalábbis ami az öltözködést illeti.
  • Rengeteg híresség vonult a vörös szőnyegen menyasszonyi ruha ihlette szettekben – legyen szó klasszikus vagy újraértelmezett darabokról.
  • Összegyűjtöttük az idei év legkáprázatosabb hófehér outfitjeit, amikből akár inspirációt is meríthetünk a nagy napra.

Bár alapvetően abból szoktunk kiindulni, hogy szemkápráztató menyasszonyi ruhát csak a boldogító igen kimondásához húz az ember, a hollywoodi hírességek bebizonyítják, hogy a nagy napon kívül is bújhatunk hófehérbe. Ugyan még csak február közepe van, máris rengeteg sztár döntött úgy, hogy különleges, menyasszonyi ruhát idéző szettben vonul végig a vörös szőnyegen, ezzel is irányt mutatva az idei esküvői trendeknek. Vannak hírességek, akik megmaradtak a klasszikus, nőies daraboknál, míg mások a szexibb szettek felé mozdultak el, de olyanok is vannak, akik kifejezetten maszkulin szabásvonalakkal ötvözték a menyasszonyi ruhák esztétikáját.

Mi összegyűjtöttük kedvenc szettjeinket a vörös szőnyegről, hogy megmutassuk, igenis érdemes felhúzni ezeket a nem mindennapi, hófehér darabokat, hiszen ragyogással és magabiztossággal ruházzák fel viselőjüket. Még akkor is, ha történetesen nem is vagyunk menyasszonyok – sőt, hollywoodi sztárok sem! Következzenek tehát a kedvenc menyasszonyi ruha ihlette celeb-lookjaink! 

1. Taylor Swift dögös menyasszonyként

Taylor Swift az idei Grammy-gálán jelent meg lélegzetelállítóan szép, menyasszonyi ruhára hajazó Schiaparelli estélyiben. A klasszikus szabású ruhán egy merész, extrém magas kivágással és a földön végigterülő hosszú uszállyal csavartak egyet, de igazán vagánnyá a kontrasztot adó fekete kesztyű tette a szettet.

2. Elle Fanning bájos darabja

Az éteri szépségű színésznő tényleg úgy festett az idei Golden Globe-on, mintha nem is a díjátadóra, hanem saját esküvőjére érkezett volna. Az 1960-ban tervezett klasszikus Balmain estélyi tökéletes menyasszonyi ruha lehetne, amit a felsőre applikált túlméretezett masni tölt meg a Fanning védjegyének számító kislányos bájjal.

3. Elizabeth Olsen és az igazi menyasszonyi ruha

Az idősebb Olsen-nővér egy valódi menyasszonyi ruhát húzott az idei Golden Globe gálára! A darab Vivienne Westwood 2023-as menyasszonyiruha-kollekciójának része, és mondanunk sem kell, hogy a dekoltázshangsúlyos, csipkével gazdagon díszített darab csodálatosan állt a Marvel-univerzum színésznőjének.

4. Ayo Edebiri vagány szettje

A Mackó című sorozat sztárja ugyan nem klasszikus menyasszonyi ruhában jelent meg a 2024-es Critics Choice Awards díjátadón, vagány, hófehér öltönyszettjét mégis simán el tudnánk képzelni egy bevállalósabb menyasszonynak. A kerek napszemüveggel párosított vakítóan fehér The Row outfit egyszerre volt laza, sikkes és nagyon is elegáns.

5. Olivia Rodrigo vintage menyasszonyi ruhája

Rodrigo egy 1995-ös vintage Versace estélyiben jelent meg az idei Grammy-gálán, az elegáns darab pedig mindenkit elkápráztatott az eseményen. Az egyszerű szabású selyemruhát itt az aprólékosan felvitt színes kristályok dobják fel, a végeredmény pedig egy olyan darab, ami menyasszonyi ruhának is elképesztően különleges lehet!

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images