Ők voltak minden idők legstílusosabb férfijai az Oscar-gálákról

2024. február 19.
Még hogy a férfiak nem tudnak öltözködni! Az alábbi sztárok bebizonyították, hogy könnyedén túl lehet lépni az egyszerű fekete zakó-fehér ing kombinációján és férfiként is bátran lehet kísérletezni a divattal az Oscar-gála vörös szőnyegén.
Férfi Oscar gála
  • A 2024-es Oscar-gálát március 10-én (magyar idő szerint március 11-én hajnalban) rendezik, és a házigazda Jimmy Kimmel lesz.
  • Az Oscár-gála vörös szőnyegét ismét el fogják lepni a szebbnél szebb ruhaköltemények, ám fontos, hogy a férfiakról se feledkezzünk meg!
  • Az alábbi nyolc sztár bebizonyította, hogy férfiként is bátran lehet kísérletezni a divattal.

Az Oscar-gáláról nem feltétlenül a határokat feszegető, stílusos, esetleg vad férfi outfitek jutnak az eszünkbe. A múltban szinte minden férfi megelégedett a minimummal: felvettek egy fekete szmokingot, és gyakorlatilag egyen-outfitben vonultak végig a vörös szőnyegen. Az utóbbi években azonban az Oscar-gálát is megcsapta a változás szele: egyre több férfi sztár lép ki a komfortzónájából és kezd bátor kísérletezésbe. A 96. Oscar-gálára készülve összegyűjtöttük, kik voltak az elmúlt évek legstílusosabb férfi sztárjai!

Mahershala Ali a 2019-es Oscar-gálán

A 2019-es Oscar-gála egyik legstílusosabb férfije Mahershala Ali volt

A 2019-es Oscar-gála egyik legstílusosabb férfija Mahershala Ali volt

Az a sapka. Az a szemüveg. És az az Ermenegildo Zegna XXX zakó… Mahershala Ali egész megjelenése elképesztően stílusos volt. A 2019-es Oscar-gálán kétségtelenül ő volt az egyik – ha nem a – legjobban öltözött pasi. A színész egyébként  abban az évben el is nyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Jared Leto az Oscar-gálák legstílusosabb férfija

Mindig helye van az Oscar-gálák legjobban öltözött férfijei között Jared Letonak

Mindig helye van az Oscar-gálák legjobban öltözött férfijai között Jared Letonak

Jared Letónak egyszerűen a vérében van az öltözködés, nem is nagyon tudtuk eldönteni, hogy melyik oufitjét válasszuk, mert ő tényleg mindig szuper stílusosan néz ki. De, talán ez a 2014-es Oscar-szettje volt az egyik legjobb: a 86. Oscar-gálán egy Saint Laurent szmokingot viselt, Monsieur Jean Yves csokornyakkendővel, Neil Lane mandzsettagombokkal és egy Piaget karórával.

Pharrell Williams a 2017-es Oscar-gálán

A 2017-es Oscar-gálán tetőtől-talpig Chanelbe öltözött Pharell Williams

A 2017-es Oscar-gálán tetőtől-talpig Chanelbe öltözött Pharrell Williams

Pharrell Williams a 2017-es Oscar-gálán tetőtől-talpig Chanelbe öltözött, és hihetetlenül jól állt neki. A fekete öltönye mellé egy szintén fekete csokornyakkendőt választott, az outfitjét pedig egy gyémánt brossal és gyöngyös nyakláncokkal egészítette ki.

Timothée Chalamet ing nélkül érkezett az Oscar-gálára

A 2022-es Oscar-gála legdögösebb férfijának járó díjat Timothee Chalamet vihette haza

A 2022-es Oscar-gála legdögösebb férfijának járó díjat Timothee Chalamet vihette haza

2022-ben az Oscar-gálán Timothée Chalamet egy Louis Vuitton flitteres fekete öltönyben pózolt a kamerák előtt – ing nélkül – ezzel azonnal lángra lobbantva a rajongói szívét. Az ing helyett látványos Cartier ékszereket viselt, köztük egy tigrisfej formájú medált.

Billy Porter bátran húzott férfiként szoknyát az Oscar-gálán

A 2019-es Oscar-gálán Billy Porter feszegette a férfiöltözködés határait

A 2019-es Oscar-gálán Billy Porter feszegette a férfiöltözködés határait

Az emberek lélegzete is elállt, amikor Billy Porter 2019-ben megérkezett az Oscar-gálára. Porter egy Christian Siriano tervezte szmoking-báli ruha hibridet viselt, amivel a célja kifejezetten az volt, hogy feszegesse és megkérdőjelezze a tradicionális férfiöltözködés határait.

Jason Momoa rózsaszínben ragyogott a 2019-es Oscar-gálán

Rózsaszín öltönyében Jason Momoa magára vonta a tekinteteket az Oscar-gálán

Rózsaszín öltönyében Jason Momoa magára vonta a tekinteteket az Oscar-gálán

Jason Momoa 2019-ben ezzel a szuper sikkes rózsaszín Fendi bársony öltönnyel valójában Karl Lagerfeld előtt szeretett volna tisztelegni, aki nem sokkal az Oscar-díj-átadó előtt hunyt el.

Chadwick Boseman az egyik legsármosabb férfi volt a 2019-es Oscar-gálán

A néhai Chadwick Boseman rendkívül sármon volt az Oscar-díjátadón

A néhai Chadwick Boseman rendkívül sármos volt az Oscar-díjátadón

Tagadhatatlan, hogy a néhai Chadwick Bosemannek is remek stílusérzéke volt. A színész 2019-bes Oscar-díj-átadón egy Givenchy Haute Couture szettet viselt.

Christian Bale magára vonzotta a tekinteteket a 2011-es Oscar-gálán

A 2011-es Oscar-gálán Christian Bale volt az egyik legdögösebb férfi

A 2011-es Oscar-gálán Christian Bale volt az egyik legdögösebb férfi

Christian Bale ebben a koromfekete és szuper dögös Gucci szmokingban nyerte el a legjobb mellékszereplő díját a 2011-es Oscar-gálán.

Fotó: Getty Images