Divat és elnökválasztás: ezek voltak eddig Kamala Harris legjobb ruhái

2024. július 23.
Dübörög az amerikai elnökválasztási kampány, ahol Kamala Harris is megmérkőzik az elnökjelöltségért. A politikus imád a divattal üzenni, mutatjuk a legjobb ruháit.
kamala harris ruha
  • Joe Biden visszalépése után Kamala Harris bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért.
  • Kamala Harris nem fél fricskát mutatni a konvencióknak: mindig felvállalja egyedi stílusát.
  • Mutatjuk Kamala Harris három legjobb szettjét.

Joe Biden jobb kezeként ismerte meg nevét a világ, most pedig arra is megvan az esély, hogy hamarosan ő léphet a jelenleg regnáló amerikai elnök helyébe. Viselkedj úgy, mint akivé válni szeretnél – tartja a mondás, és valószínűleg Kamala Harris is eszerint éli az életét. A stílusa már most egészen biztosan olyan, mint egy igazi elnöké!

Kicsoda Kamala Harris?

Joe Biden vasárnap jelentette be visszalépését a Demokrata Párt alelnökjelöltségétől, majd azt is jelezte, hogy eddigi alelnökét, Kamala Harrist támogatja maga helyett. Az eddigi alelnök ezután bejelentette, hogy indul a párt elnökjelöltségéért, és számos vezető politikus fejezte ki iránta támogatását.

  • Az 59 éves Kamala Harris indiai anya és jamaicai apa gyermekeként született.
  • Szülei bevándorlók voltak, de ő a kaliforniai Oaklandben született.
  • Szülei korán elváltak, őt és a húgát egyedül nevelte fel a rákkutató édesanyja.
  • Harris egy közös barátjukon keresztül ismerte meg férjét, Douglas Emhoffot 2013-ban. Emhoff szórakoztatóipari ügyvédként dolgozik. 2014. augusztusában házasodtak össze Santa Barbarában.
  • Közös gyerekük nincs, de Harris a mostohaanyja Emhoff előző házasságából született két gyermekének.
  • 39 éves korában lett első fekete nőként San Francisco államügyésze.
  • Hét évvel később ő lett az első fekete nő, aki megszerezte Kalifornia állam legfőbb államügyészi pozícióját.
  • 2016-ban elsőre bejutott a washingtoni szenátusba.
  • Megfizethető lakhatást, méltányos béreket és a középosztály megerősítését ígérte, amennyiben megválasztják őt az USA elnökének.
  • Kedvenc indiai élete a Sambar, egy lencsealapú zöldségpörkölt.
  • Állítólag imád horgolni.
  • Ha megnyeri az elnökválasztást, akkor Kamala Harris lehet az Egyesült Államok történetének első fekete női elnöke.

Így öltözködnek az amerikai politikusok

Nem is csoda hát, hogy az elmúlt napokban ennyiszer olvashatjuk a hírekben Kamala Harris nevét. Az eddig alelnökként tevékenykedő elnökjelölt pontosan tudja, hogy a divattal hatást gyakorolhat a nyilvánosságra, hiszen Joe Biden jobbkezeként szolgált. De mit árul el az öltözködése egy amerikai politikusról?

  • A színek nagyon fontosak. A demokraták színe a kék, a republikánusoké pedig a vörös.
  • Kamala Harris imádja a nadrágkosztümöt tornacipővel párosítani. A magas sarkúról az emancipáció jegyében mondott le.
  • Fontos, hogy a politikusok öltözéke mindig illeszkedjen az alkalomhoz, még abban az esetben is, ha nem hivatalos eseményen vesznek részt.
  • Kamala Harris kedveli az elegáns mintákat. Szívesen visel kockás ruhákat, illetve szereti kombinálni a semleges és a merész színeket a hagyományos fekete vagy szürke nadrágkosztümök helyett. Emellett pedig bármikor szívesen visel gyöngysort a nyakában.

Kamala Harris legjobb ruhái:

1. Kamala Harris a Pride-on

Kamala Harris 2019-ben a San Francisco-i Pride-on egy különleges, strasszkövekkel kirakott, szivárványos Levi’s farmer dzsekit viselt. A választása különösen illett az alkalomhoz: kifejezte támogatását az LMBTQ+-közösség tagjai iránt, ráadásul fejet hajtott a helyiek előtt is, ugyanis a Levi’s székhelye San Franciscóban van.

Kamala Harris 2019-ben a San Franciscó-i Pride-on szivárványos Levi’s dzsekiben

2. Kamala Harris az elnökválasztás után

2020. november 7. különleges nap volt Kamala Harris életében. Joe Biden megnyerte az elnökválasztást, majd Wilmingtonban intéztett beszédet az amerikai nemzethez. Az alelnök egy fehér Carolina Herrera nadrágkosztümöt választott az eseményre.

Kamala Harris Carolina Herrerában

3. Kamala Harris a beiktatási ceremónián

Harris 2021 januárjában, még alelnökként vett részt a beiktatási ceremónián Joe Biden jobbkezeként. Az eseményre egy lila Christopher John Rogers darabot választott. A lila szín erősen kötődik az amerikai szüfrazsettmozgalomhoz, a jelentése a méltóságot takarja.

Kamala Harris lila Christopher John Rogers ruhában a beiktatási ceremónián 2021 januárjában

4. Kamala Harris Beyoncé koncertjén

Néha a politikusoknak is szükségük van egy kis szórakozásra. Kamala Harris egy egyedi tervezésű LaQuan Smith darabot viselt Beyoncé marylandi koncertjén 2023 augusztusában. Az énekesnő most azt is megengedte Harrisnek, hogy kampánydalként használja Freedom című számát.

5. Kamala Harris az amerikai függetlenség napján

Kamala Harris, a férje Doug Emhoff, illetve Joe és Jill Biden társaságában. Az elnök és az alelnök a Fehér Ház erkélyéről nézték a tűzijátékot a idén július 4-én. Harris egy fehér zakót és fekete felsőt választott az amerikai függetlenség napjára, amit egy különleges, mintás piros kendővel egészített ki.

Kamala Harris az amerikai függetlenség napján

Fotó: Getty Images, Forrás: Vogue