Diana hercegnő ikonikus kék fürdőruhájának szomorú története

2024. augusztus 14.
Diana hercegnő az utolsó nyaralásán hordta ezt a csodálatos türkizkék fürdőruhát.
Diana hercegnő fürdőruhája

Akik követik a brit királyi család életét, biztosan látták A korona című népszerű Netflix-sorozatot is, amely II. Erzsébet királynőről és örököseiről szól. Bár a sorozat már véget ért, a hatodik és egyben utolsó évadjában a produkció újra teremtett egy rendkívül ikonikus pillanatot. Ez a pillanat a szívek hercegnőjéhez, a néhai Diana hercegnőhöz kötődik.

A sorozat utolsó évadában dolgozták fel Diana hercegnő tragikus halálát, valamint életének utolsó napjait. Diana szerepében Elizabeth Debickit láthattuk, ő szerepelt azon a plakáton is, amivel a sorozatot népszerűsítették. A plakáton azt a pillanatot örökítették meg, aminek eredetijére lehet, még ma is sokan emlékeznek.

Diana hercegnő kék fürdőruhájának története

1997 augusztusában a néhai Diana hercegnő egy nyitott hátú, türkizkék fürdőruhát viselt, miközben egy jacht ugródeszkáján ült, és melankolikusan a tengert nézte. Ez volt Diana utolsó nyaralása a halála előtt. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lady Diana, Princess of Wales (@lady.diana._) által megosztott bejegyzés

 

Ez a pillanat alig néhány héttel azután történt, hogy Diana hercegnő részt vett közeli barátja, Gianni Versace temetésén, és csupán néhány nappal azután, hogy érzelmes utazást tett Szarajevóba. Ez utóbbi utazás a taposóaknák elleni küzdelemmel kapcsolatos munkájához kapcsolódott.

Annak érdekében, hogy megpróbáljon talpra állni a megterhelő hónap után, Diana mediterrán nyaralásra indult szerelmével, Dodi Fayeddel. A páros sok időt töltött a férfi jachtján, és ottlétük alatt a duót szinte folyamatosan lesifotósok kémlelték. Abban az időben a párról készült, kevésbé éles képekért mai árfolyamon számolva több mint 900 000 fontot kaptak.

Ebben a légkörben sikerült megörökíteni Diana hercegnőt, egyedül, a csodás kékeszöld fürdőruhájában, 1997. augusztus 24-én. Diana háttal volt a jachtnak és elgondolkodóan oldalra fordította arcát. A fotó különösen melankolikusnak tűnik, főleg annak tudatában, hogy Diana hercegnő, Dodi és sofőrjük, Henri Paul egy héttel később a párizsi Pont de l’Almában tragikusan életét vesztette. Az autójukat paparazzók üldözték.

Diana hercegnő ikonikus pillanata újjáéledt

Egy interjúban Elizabeth Debicki elmesélte, hogy ő maga is elgondolkodott a forgatás során, vajon mi járhatott Diana hercegnő fejében abban a pillanatban. 

Diana hercegnő ikonikus pillanata újjáéledt

Diana hercegnő ikonikus pillanata újjáéledt

„Vajon tudott a fotósokról? Vagy nem? Bárhogy is legyen, ez a mély elszigeteltség és magány pillanata volt” – mondta az Entertainment Weeklynek. „Engem is nagyon megérintett annak a jelenetnek a forgatása. A deszkán ülve valamiféle meditatív, de egyben mélységesen szomorú hangulatba kerültem… Nagyon meghatott, hogy elkészíthettem azt a felvételt.”

Soha nem fogjuk megtudni, mit érzett valójában Diana hercegnő abban a pillanatban. Azt viszont tudjuk, hogy ez a kép az elmúlt években az egyik legikonikusabb divatpillanattá nőtte ki magát. És mivel az 1990-es évek divatja visszatért, Diana csodás türkizkék fürdőruhája is újból divatba jött.

Fotó: Netflix, Getty Images Forrás: Veranda