Ma lenne 63 éves Diana hercegné – ezeket a ruhakölteményeit soha nem felejtjük el

2024. július 01.
Diana igazi mesebeli hercegnő volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy öltözködési stílusa még több évtized távlatából is irigylésre méltó. A hercegné ma ünnepelné 63. születésnapját, így összeszedtük azokat a ruháit, amelyeket soha nem felejtünk.
Ma lenne 63 éves Diana hercegné - ezeket a ruhakölteményeit soha nem felejtjük

Ma ünnepelné 63. születésnapját Diana Frances Spencer walesi hercegné, aki 1997-ben egy tragikus autóbaleset következtében életét vesztette. Diana hercegné 1961. július 1-én született egy brit arisztokrata családba. Miután szülei elváltak, hol édesanyjánál, hol pedig édesapjánál lakott. Diana 16 éves volt, amikor először találkozott Károly herceggel, azonban ekkor a herceg még nővérével, Sarah-val randevúzott. Károly herceg és Diana hercegné eljegyzésére 1981. február 24-én került sor, majd ezt követően a Szent Pál-bazilikában házasodtak össze. Kezdetben mindenki álompárként emlegette őket, azonban nem kellett sok idő, hogy Károly életében feltűnjön egykori szerelme, Camilla Parker Bowles. 

Diana hercegné házasságának köszönhetően egy szempillantás alatt nemzetközi hírességgé vált, így állandóan a média középpontjában állt. Az emberek azonban mérhetetlenül nagy szeretettel és rokonszenvvel álltak a hercegnéhez, köszönhetően a sok jótékonysági eseményének és szociális elkötelezettségének. 

Kétségtelen, hogy Diana hercegné nemcsak csodás ember, hanem ízig-vérig hercegnő volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy mindig mesebeli hercegnőként öltözködött. Legyen szó hivatalos eseményről, vagy egy hétköznapi „rohangálós” szettről, mindig ragyogó volt a megjelenése. Éppen ezért a hercegné születésnapja alkalmából elhoztuk azokat a ruhakölteményeit, amelyeket soha nem felejtünk. 

Diana hercegné ikonikus „bosszúruhája”

Diana hercegné ikonikus “bosszú ruhája”

Diana hercegné ikonikus „bosszúruhája”

Ha ki kellene emelni egyetlen ruhát a hercegné gardróbjából, talán az ikonikus fekete bosszúruha az, ami a legtöbbünknek eszünkbe jutna. Diana 1994 novemberében viselte a ruhát, miután Károly herceg nyilvánosan, ország-világ előtt beismerte házasságtörését. A Christina Stambolian által tervezett merész ruha a Károly utáni stílusának kezdetét vetítette előre. 

Diana hercegné a kedvenc tervezője ruhájában 

Diana hercegné a kedvenc tervezője ruhájában 

Diana hercegné a kedvenc tervezője ruhájában

1995-ben a londoni Serpentine Gallery egyik rendezvényén mutatta meg igazán új stílusát. Az eseményen az egyik kedvenc tervezője, Catherine Walker szexi gyöngyös ruháját viselte.

Diana hercegné biciklis nadrágja

Diana hercegné biciklis nadrágja

Diana hercegné biciklis nadrágja

Manapság – főleg a nyári időszakban, szinte mindenki biciklis rövidnadrágot visel, azonban az egész mozgalom elindítója Diana hercegné volt. Az ikonikus Virgin Atlantic pulóverét pedig továbbra is a nők kedvenceként emlegetik. 

Diana hercegné Elvis-ruhája

Diana hercegné Elvis-ruhája

Diana hercegné Elvis-ruhája

Diana fehér „Elvis-ruháját” és a hozzá passzoló magas gallérú fehér kabátját végig gyöngyök díszítették. Ez volt az egyik legikonikusabb megjelenése.

Diana a cannes-i filmfesztiválon

Diana a cannes-i filmfesztiválon

Diana a cannes-i filmfesztiválon

Az 1987-es cannes-i filmfesztiválon Diana ismét a kedvenc tervezője ruhájában lépett vörös szőnyegre, amellyel minden tekintetet magára vonzott.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images