Ezért elengedhetetlen a magnézium a fogyáshoz

2018. augusztus 29.
A magnézium ugyan önmagában még nem fogyasztó csodaszer, hiánya viszont nagyon is akadályozhatja a diétát.

Fotó: Unsplash.com

Hiába is várunk rá, nincsen olyan csodaszer, ami képes egy csapásra leolvasztani rólunk a zsírt. Az viszont tény, hogy vannak olyan vitaminok, étrend-kiegészítők és ásványi anyagok, amik elősegíthetik a fogyást – ilyen például a magnézium is.

A magnézium a diétánk egyik legnagyobb segítője lehet: magnézium hiányában nincsen energiánk, fáradtnak és tompának érezhetjük magunkat, ezért jó eséllyel lemondjuk az edzést és a vércukorszintünk is ingadozni fog. A magnézium abban is segít, hogy javítja a stressztűrésünk, így többet és jobban aludhatunk, ami szintén a fogyókúra alappillére lehet – több kutatás is bizoyította, hogy a kevés alvás hosszútávon súlygyarapodáshoz vezethet.

Egy 2013-as kísérlet még azt is igazolta, hogy a magnézium segíthet a nem-cukorbeteg személyek esetén az inzulinrezisztencia megfelelő szabályozásában, de annyi biztos, hogy a magnézium elengedhetetlen testünk megfelelő működéséhez. Mindenképpen vizsgáltassuk ki, hogy elegendő-e a mennyisége szervezetünkben, és amennyiben szükséges, pótoljuk a hiányt, hiszen az egész testünk hálás lehet érte. Kívül-belül.