Ezért elengedhetetlen a magnézium a fogyáshoz

2018. augusztus 29. |

A magnézium ugyan önmagában még nem fogyasztó csodaszer, hiánya viszont nagyon is akadályozhatja a diétát.


Fotó: Unsplash.com

Hiába is várunk rá, nincsen olyan csodaszer, ami képes egy csapásra leolvasztani rólunk a zsírt. Az viszont tény, hogy vannak olyan vitaminok, étrend-kiegészítők és ásványi anyagok, amik elősegíthetik a fogyást – ilyen például a magnézium is.

A magnézium a diétánk egyik legnagyobb segítője lehet: magnézium hiányában nincsen energiánk, fáradtnak és tompának érezhetjük magunkat, ezért jó eséllyel lemondjuk az edzést és a vércukorszintünk is ingadozni fog. A magnézium abban is segít, hogy javítja a stressztűrésünk, így többet és jobban aludhatunk, ami szintén a fogyókúra alappillére lehet – több kutatás is bizoyította, hogy a kevés alvás hosszútávon súlygyarapodáshoz vezethet.

Egy 2013-as kísérlet még azt is igazolta, hogy a magnézium segíthet a nem-cukorbeteg személyek esetén az inzulinrezisztencia megfelelő szabályozásában, de annyi biztos, hogy a magnézium elengedhetetlen testünk megfelelő működéséhez. Mindenképpen vizsgáltassuk ki, hogy elegendő-e a mennyisége szervezetünkben, és amennyiben szükséges, pótoljuk a hiányt, hiszen az egész testünk hálás lehet érte. Kívül-belül.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?