Ez lehet az oka, hogy nem alszol eleget

2018. november 18. |

Manapság egyre kevesebb embernek sikerül eleget aludnia, emögött azonban egy megelpő ok is állhat, ami a folyadékbevitellel van összefüggésben.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Millió cikket elolvashattunk már az alvás fontosságáról, a felmérések ennek ellenére azt mutatják, az emberek nagyrészének nem sikerül összehoznia a szükséges mennyiséget. Az álmatlanságért többnyire a rohanó életmódot és az azzal járó rengeteg stresszt vagy az okoseszközöket szoktuk felelőssé tenni, pedig lehet, hogy valami jóval egyszerűbb oka van. Például, hogy nem ittál eleget.

A Penn State University friss kutatásában felfedezték, hogy azoknak, akik csak 6 órát aludtak, sokkal koncentráltabb volt a vizelete és egyáltalán, sokkal dehidratáltabb volt a szervezetük összehasonlítva azokkal, akik az ajánlott 8 órát aludták végig. A kutatás 20.000 kísérleti személy alvási mintázatát és vizeletét vetette össze, és úgy tűnik, a vasopressin nevű folyadékregulációért felelős hormon miatt lehet összefüggés a hidratáció és azlvási mintázataink között. Ha meg akarjuk törni az ördögi kört, amiben a kevés alvás dehidratálttá tesz bennünket, a dehidratáció miatt viszont nem tudunk jól aludni, próbáljunk meg egy álmatlan éjszaka után tudatosan ügyelni az extra folyadékbevitelre.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?