Ha mindennap nyújtasz, ez történik a testeddel

2019. január 10.
Nemcsak a vérkeringés fokozása és a húzódások elkerülése miatt hasznos a nyújtás. Még 4 másik okot is fel tudunk sorolni, maiért érdemes mindennap pár percet nyújtanod.

1. BEINDÍTJA AZ AGYMŰKÖDÉST

Éjjel rosszul aludtál és az a pár fekete kávé sem használ, amit délelőtt fogyasztottál el? Pár perc nyújtás után azonnal más színben fogod látni a világot: nemcsak a gondolkodásod pörög fel, de a kreativitásod és a memóriád is. Ugyan, kinek kell az a kávé?!

Fotó: Profimédia – Red Dot

2.     FEJLESZTI A REFLEXEKET (IS)

Egy kutatás szerint azok, akik napi 30 percet nyújtanak, jobb állóképességgel, térérzékeléssel és biztosabb egyensúlyérzékkel rendelkeznek, mint azok, akik egy percet sem nyújtanak. Ha fejleszteni szeretnéd a reflexeidet, mindenképpen vágj bele a nyújtógyakorlatok elsajátításába!

3.     CSÖKKENTI A FÁJDALOMÉRZETET

Ha az izmaid és az ínszalagjaid hozzászoknak a nyújtásokhoz, egy-egy kisebb húzódás, bokasérülés sem fog annyira fájni, mint előtte. Sőt! A szakértők szerint a nyújtógyakorlatok miatt már alapból könnyebben és gyorsabban tudsz elsajátítani bizonyos sportokat – gondolunk itt a jógára, a pilateszre és a tai-chi-ra.

4.     NÖVELI A FIZIKAI TELJESÍTMÉNYT

Érezted már magad kipihentebbnek és élettel telibbnek egy-egy nyújtás után? Az érzékeid nem csalnak: a nyújtógyakorlatok bizonyítottan növelik a fizikai teljesítményt, ezért nemcsak a sérülések elkerülése végett ajánlják sportolás előtt és után! Ha a legtöbbet akarod kihozni az edzéseidből, te se bagatellizáld el a 10 perces nyújtásokat – hidd el, megéri!

Van még két ok, amiért érdemes nyújtani! Kattints a WellnessCafé oldalára!