7 tipp, hogy kávé nélkül is felébredj

2019. március 10.
Megesett már veled, hogy alig bírtál kimászni az ágyból? Még akkor is nehezedre esett felkelni, amikor elég időt aludtál? Eláruljuk mivel pürgresd fel magad kávé helyett.

Pedig számos koffeinmentes megoldás is létezik a valódi ébredésre. Ilyen nehéz reggelekre ajánlunk néhány könnyen betartható, jól alkalmazható megoldást.

1. NE HASZNÁLD A SZUNDIT

A telefon vagy a vekker szundi gombja komoly csábítás. A szakemberek szerint viszont a szétaprózott alvás többet árt, mint amennyit használ. Csak akkor maradj az ágyban, ha legalább 90 percet még tényleg alvással tölthetsz.

2. ELŐSZÖR IGYÁL EGY POHÁR VIZET

dehidratáció tipikus tünete a fáradtság. A víz hiánya még enyhe esetben is okozhat álmosságot, gyengülő figyelmet és hangulati változásokat. Hagyd, hogy egy pohár víz felfrissítsen.

3. MOZGASD ÁT A TESTED

Nem véletlen, hogy ébredés után olyan jól esik nyújtózkodni. Az alvás ideje alatt ugyanis az izmaid sem dolgoznak. Legjobb, ha óvatosan, például jógával alaposan átmozgatod az egész tested.

4. MOSD MEG AZ ARCOD

Állítólag a teljes test hideg vizes zuhanyzása még hatásosabb, de talán túlságosan sokkoló élmény. Elég, ha az arcodat megmosod, akár az ágy mellé előző este odakészített palackból.

5. HASZNÁLD KI A REGGELI ÉTKEZÉS ELŐNYEIT

A kutatók szerint negatív hatással van rád, ha kihagyod a reggelit. Egyél sovány fehérjéket, teljes kiőrlésű gabonákat, dióféléket és alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsöket, amelyek órákra ellátnak energiával.

6. VIGYÁZZ A VÉRCUKORSZINTEDRE

A tipikus reggeli enni- és innivalók többségében sok cukor lehet. Ilyenek a kávéfélék, a sütemények, pékáruk, amelyek alaposan megdobhatják a vércukorszintedet. Próbáld meg ezek fogyasztását legalább mérsékelni.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Van még pár jó tanács, kattints a WellnessCafé oldalára!