Veszélyes fogyókúra kering a neten

2019. június 02.
Teljesen értelmetlen, sőt hajmeresztő fogyókúrás tanácsokkal álltak elő az interneten. Érdemes óvatosnak lenni az online felületeken dicsért "csodadiétákkal".

A Brightside nevű oldalon jelent meg egy fogyókúrás tippeket tartalmazó cikk, mely többek között azt ajánlja a fogyni vágyóknak, fújjanak hajszárítóval forró levegőt a hasukra, hogy megszabaduljanak a szervezetben felgyülemlett felesleges folyadéktól.

A cikkben sajnos nemcsak ez az egyetlen hajmeresztő tanács: a meleg borogatást is ajánlják, mely szerintük csökkenti az egyes kezelt testrészek méreteit.

Nem tudjuk, pontosan mire gondolnak a cikk írói , de kíváncsiak vagyunk rá! Mindenesetre csak reménykedni tudunk, hogy ezeket a teljesen értelmetlen tanácsokat senki sem veszi komolyan!

„Nemcsak a végeredmény nem lesz kielégítő, de még az égési sérülés kockázata is fennáll. A bőr elfertőződhet, és felhólyagosodhat, ami szélsőséges esetben nekrózishoz, vagyis a bőrsejtek elhalásához vezethet” – magyarázta Christopher Inglefield plasztikai sebész a The Sun megkeresésére.

Még több hasznos cikkért kattints a
Well & Fit oldalára!

 

Fotó: Unsplash.com