A fitnesz jövője: tükör lesz a virtuális személyi edzőnk

2019. október 16.
A személyi edző plusz motivációt adhat az edzettség bármilyen fokán, ám különösen akkor jó, ha még csak ismerkedünk a különböző mozgásformákkal. Ha valamiért nem tudunk eljutni az edzőterembe, a jövőben akkor sem kell nélkülöznünk a professzionális segítséget: a tükrünk, azaz a Mirror lehet a segítségünkre.

A személyi edző nagy segítség, hogy az edzésünkben megtaláljuk az új kihívásokat és pontosan sajátítsuk el a gyakorlatokat. Ráadásul most már nem kell edzőterembe sem mennünk ahhoz, hogy professzionális segítségünk legyen, elég a tükörbe nézni. Azaz a Mirrorba.

Tükör és technológia
A Mirror egy valódi tükör, mely egy applikációhoz csatlakozik. Ezen keresztül több mint hetven élő fitneszórához csatlakozhatunk, vagy több száz elmentett korábbi edzés közül választhatjuk ki azt, amire szükségünk van. Box, kickbox, barre, erősítő edzés ugyanúgy megtalálható rajta, mint a jóga, aerobic és a várandósság alatti és szülés utáni tréning. Edzettségi szintünknek megfelelő tréninget választhatunk, melyek 15 percestől az egyórás időtartamig terjednek, így ahhoz is igazodhatunk, épp mennyi időnk jut a testmozgásra.


Személyi edző a tükrön át
Akár személyi edzést is kérhetünk a Mirror felületén. Ilyenkor az edzőt valós időben halljuk és látjuk. Hologramszerűen tűnik fel a tükörfelületen az edző, miközben saját magunkat is látjuk, ahogy a mozdulatokat végezzük – ez segíti a gyakorlatok helyes kivitelezését. Az edzők a cég székhelyén, egy stúdióban dolgoznak ekkor, és az adottságainkhoz igazítják az edzéstervet (láthatják a profilunkat, ami tartalmazza a testi adottságokat, milyen órákat néztünk meg korábban és bármilyen megjegyzést, amit korábban tettünk a különböző edzésekkel kapcsolatban). “Szeretnénk továbbfejleszteni a hálózatunkat, hogy az edzők akár otthonról is dolgozhassanak, így bármikor és bárhonnan elérhetik őket a klienseik” – mondta Kailee Combs, a cég fitneszigazgatója. Bár természetesen nem vagyunk fizikailag az edzőnkkel, ám mégis olyan közel lehetünk hozzá, amennyire csak lehet. Láthat, hallhat és korrigálhat mozgás közben, elláthat jótanácsokkal, hogy még hatékonyabb legyen az edzésünk.

Hova fejlődhet?
A Mirror nem szeretne megállni a személyi edzésnél. Szeretnék kiterjeszteni az eszközt a wellness más területeire is. “A személyi edzés lehetőségének megteremtésével tettük le az alapjait annak, hogy később más szakértőket is bevonjunk a programunkba. Divat, szépség és egészség vonatkozású programokat is tervezünk az eszközünkkel” – mondta Brynn Putnam, a Mirror igazgatója. A Mirror nem olcsó (1495 dollár, vagy havi 42 dollár plusz az applikáció havi előfizetése), ám egy életre elegendő edzést vásárolhatunk ezért a pénzért.

Fotó: Mirror