6 dolog, amit súlyzó helyett emelgethetünk otthon

2020. április 05.
A legcukibb súlyzó kétségkívül egy édes kiskutya lenne. Viszont ha se kutyánk, se súlyzónk, akkor sem kell kétségbe esnünk.

Az edzőtermek zárva vannak, de nem is lenne jó ötlet olyan helyen erősíteni, ahol kézről kézre járnak az eszközök. Ha nem akarunk súlyzókészletet vásárolni (vagy már nincs olyan üzlet, ami házhoz is szállít, és van is készleten), az alábbi, otthon is megtalálható tárgyakkal helyettesíthetjük a szokásos súlyokat, csupán egy kis találékonyságra van szükségünk.


A legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb, ha az egykilós kiszerelésű lisztet, cukrot, tejesdobozt, ásványvizet vesszük kézbe. Ám ha például két kilogrammos súllyal edzünk leggyakrabban, már kicsit nehezebb a dolgunk. De pont ennyit nyom egy bontatlan csomag nyomtatópapír vagy egy tégla.

A könyvek is remek szolgálatot tehetnek. A becses Harry Potter-sorozat kötetei együtt körülbelül 10 kilót nyomnak, ezzel a fekvenyomásunkat (némi egyensúlyozással megfűszerezve, hogy a fejünkre ne potyogjanak a vaskos könyvek) is új szintre emelhetjük. Ha valaki nem rajongója a roxforti varázslótanoncnak, annak a szótárak vagy a művészeti albumok lehetnek a súlyzói.

Természetesen a háziállatok is segíthetnek, ha megfelelő vérmérsékletűek és nyugodtak. Ha tacskó helyett golden retrieverünk van, garantáltan megizzadunk, hiszen egy kifejlett példány testsúlya 30 kilogramm körül mozog. De követhetjük Blake Lively példáját is, aki rendszeresen edz gyermekeivel, és őket használja súlyzóként az erősítéshez.

Olvastad már?

Mivel pótolhatjuk a súlyzókat?
1. Szabványos tégla – 2 kg
2. Hatos csomag dobozos sör – 2 kg
3. Bontatlan csomag nyomtatópapír – 2 kg
4. Egy átlagos házimacska – kb. 4 kg
5. Egy zsák száraz kutyaeledel – 2,5–15 kg
6. A Harry Potter-sorozat összes kötete – kb. 10 kg

 

Forrás: Mental Floss
Fotó: Unsplash